Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι «εξουδετέρωσε» τον κορονοϊό

Covid free ανακήρυξε τη χώρα της η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν ανακοινώνοντας, παράλληλα, την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων, εκτός από τους συνοριακούς ελέγχους.

Η Νέα Ζηλανδία είναι μία από τις πρώτες χώρες που προχωρά σε ολική άρση καραντίνας και σε τέτοιες ανακοινώσεις, καθώς τις τελευταίες δέκα ημέρες δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού.

Τελευταία ασθενής το ιού ήταν μία γυναίκα που ζούσε στο Όκλαντ.

«Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει, όμως η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο. Είμαστε σίγουροι ότι έχουν εξουδετερώσει την εξάπλωση του ιού στη Νέα Ζηλανδία προς το παρόν, όμως η απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια» δήλωσε η Τζασίντα Άρντερν.

«Σήμερα, 75 ημέρες μετά είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ανακοινώνοντας το άνοιγμα της οικονομίας, την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων και την μείωση του συναγερμού σε επίπεδο 1 από επίπεδο 2.

Οι συνοριακοί έλεγχοι στη χώρα παραμένουν και όποιος θα μπαίνει στη Νέα Ζηλανδία θα υποβάλλεται στα σχετικά τεστ.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία η χώρα κατέγραψε 22 θανάτους και 1.154 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Σε μία κίνηση με σαφή επικοινωνιακό στόχο, η πρωθυπουργός της χώρας, στην οποία πιστώνεται η καλή πορεία μέσα στην πανδημία, δήλωσε ότι μόλις έμαθε τα επίσημα στοιχεία άρχισε να χορεύει ελαφρώς εκπλήσσοντας τη δίχρονη κόρη της.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Άσλι Μπλούμφιλντ χαρακτήρισε το γεγονός αυτό επιτυχία, για την οποία ολόκληρη η χώρα μπορεί να είναι υπερήφανη.

«Το γεγονός ότι δεν έχουμε κανένα ενεργό κρούσμα για πρώτη φορά από τις 28 Φεβρουαρίου είναι ασφαλώς ένα σημαντικό ορόσημο στον περίπλου μας, όμως, όπως έχουμε πει και προηγουμένως, έχει ουσιαστική σημασία να διατηρηθεί η επιφυλακή εναντίον της Covid-19», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Η 39χρονη πολιτικός βλέπει τη δημοτικότητά της να βρίσκεται στα ύψη, καθώς η αποδοχή της από τους ψηφοφόρους είναι σε υψηλά επίπεδα λόγω επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας, όμως τώρα ξεκινάει και ο δύσκολος αγώνας της οικονομικής ανάκαμψης.

Η αντιπολίτευση της χώρας έχει ασκήσει κριτική στην Άρντερν για την παράταση της καραντίνας, υποστηρίζοντας ότι έκανε μεγαλύτερο κακό στην οικονομία της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί