Ο δημοσιογράφος “ειδικών αποστολών” της ΝΔ στην ΕΡΤ διευθυντής Ειδήσεων! – Η στημένη συνέντευξη Σαμαρά και η προβοκάτσια σε βάρος του Candia

Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν νέα διευθυντικά στελέχη ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου οργανογράμματος της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τα οποία ως επί το πλείστον προέρχονται από το υπάρχον προσωπικό της ΕΡΤ.

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή Προγράμματος, που περιλαμβάνει πλέον εκτός από το τηλεοπτικό ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και αθλητικό πρόγραμμα, τόσο τα μουσικά ραδιόφωνα όσο και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, καταλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου. Με σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες και πορεία είκοσι και πλέον ετών στην ΕΡΤ και στον ιδιωτικό τομέα, ο 41χρονος Κ. Παπαβασιλείου έχει εργαστεί στο παρελθόν στη Γενική Διεύθυνση Προγράμματος, ενώ μέχρι πρότινος ήταν Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ.

Ο Γιάννης Βουγιουκλάκης, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων, αναλαμβάνει τη διευρυμένη νέα Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας και Λειτουργίας Μέσων. Με εξειδικευμένες σπουδές στην Εφαρμοσμένη Μηχανική Υπολογιστών, ο Γ. Βουγιουκλάκης έχει υπηρετήσει για δύο δεκαετίες την ΕΡΤ, συμμετέχοντας και οργανώνοντας σημαντικά έργα για την τεχνολογική και ψηφιακή της αναβάθμιση, ενώ ένα από τα τελευταία επιτεύγματα της ομάδας του είναι το ERTFLIX, μέσω του εκσυγχρονισμού της υβριδικής πλατφόρμας της ΕΡΤ.

Στην ίδια Γενική Διεύθυνση, Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές ορίστηκαν ο Άρης Κοντιζάς στον Τομέα Λειτουργίας και ο Μάικ Νιούτζεντ στον Τομέα της Τεχνολογίας. Ο Άρης Κοντιζάς είναι Ηλεκτρονικός Τεχνολόγος Μηχανικός και έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης στη Λειτουργία Τηλεόρασης και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΕΡΤ. Ο Μάικ Νιούτζεντ είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και έχει εργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια στην ανάπτυξη και τον σχεδιασμό νέων τεχνολογιών στην ΕΡΤ και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, ενώ από το 2017 είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της EBU.

Στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα συντονιστής του ειδησεογραφικού τμήματος Γιάννης Τρουπής.

Διευθύντρια Περιφερειακών Σταθμών αναλαμβάνει η Δήμητρα Τζαγαδούρα, αρχισυντάκτρια ειδήσεων από το 1999, ενώ χρέη Συντονιστή ενημερωτικού περιεχομένου Περιφερειακών Σταθμών αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Στέφανος Κοτρωνάκης, ο οποίος έχει υπηρετήσει τον συγκεκριμένο τομέα για περισσότερα από 15 χρόνια.

Τη νεοσύστατη Γενική Διεύθυνση Μάρκετινγκ και Εμπορικής Εκμετάλλευσης αναλαμβάνει η Κωνσταντίνα Κουτρούλη, Marketing και Communication leader με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα. Για 15 χρόνια εργάστηκε ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ Τηλεόρασης στον ΑΝΤ1, ενώ πολλά επικοινωνιακά project της έχουν τιμηθεί με διεθνή βραβεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ, Γιάννης Τρουπής μαζί με τον Γιώργο Ευθυμίου, που ανέλαβε αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου του Μητσοτάκη, ήταν οι δύο δημοσιογράφοι της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ που πήραν τον Δεκέμβριο του 2014 την… συνέντευξη από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων ενώ σχετική ανακοίνωση-κόλαφο είχε βγάλει τότε και η ΕΣΗΕΑ στην οποία ανέφερε:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα “δημόσια” τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως “συνέντευξη” το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια”.

πηγή: zoornalistas.com

Η προβοκάτσια σε βάρος του Candia

Ο νέος διευθυντής Ενημέρωσης και Ειδήσεων της ΕΡΤ είχε πρωταγωνιστήσει και σε μια προβοκάτσια σε βάρος του Candia, όταν τον Δεκέμβριο του 2016 εκστόμισε, μέσα από την συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, και προκειμένου να υπερασπιστεί τη ΝΔ και τον τότε γραμματέα της, Λευτέρη Αυγενάκη, ότι ο διαχειριστής του site Αλέκος Ανδρικάκης “έχει καταδικαστικές αποφάσεις για συκοφαντικές δυσφημίσεις από στελέχη άλλου πολιτικού χώρου”, εννοώντας προφανέστατα την αγωγή Κουράκη. Κι όμως, ο Α. Ανδρικάκης είχε πανηγυρικά δικαιωθεί από το δικαστήριο.

Δείτε: Διπλή δικαστική δικαίωση για τον Α. Ανδρικάκη- Απορρίφθηκε η αγωγή Κουράκη, εισαγγελικό πόρισμα αποδίδει παρατυπίες στη διαχείρισή του- “Θεμιτή κριτική, δεν υπερέβη το μέτρο”

Τί είχε συμβεί και γιατί προχώρησε σε μια τέτοια επίθεση ο δημοσιογράφο; που κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΝΔ και ήδη διευθυντής των ειδήσεων της ΕΡΤ;

Λίγες ημέρες νωρίτερα το τότε Candianews είχε αποκαλύψει ότι ο Λ. Αυγενάκης, μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών της ΝΔ στα Ανώγεια, είχε προαναγγείλει χιλιάδες απολύσεις για να εξοικονομηθούν χρήματα, εφόσον η ΝΔ γινόταν κυβέρνηση.

Δείτε: “Χιλιάδες απολύσεις για εξοικονόμηση 1,5 δισ. € από την κυβέρνηση Μητσοτάκη” προαναγγέλλει ο Λ. Αυγενάκης!

Ο κ. Αυγενάκης επέλεξε τότε να “διαψεύσει” (θα μπορούσε άραγε ποτέ να το επιβεβαιώσει;) την αποκάλυψη, μέσω του Γ. Τρουπή της ΕΡΤ. Ο τελευταίος παρεμβαίνοντας σε εκπομπή της ΕΡΤ στις 30 Νοεμβρίου 2016 είχε “διαψεύσει”, για λογαριασμό της ΝΔ και του κ. Αυγενάκη την αποκάλυψη του Candia. Αλλά δεν έμεινε εκεί καθώς επιχείρησε με έναν άθλιο τρόπο να απαξιώσει το μέσο και τον διαχειριστή του, μεταδίδοντας fake news!

“Διαψεύδει κατηγορηματικά και με απόλυτο τρόπο την πληροφορία ο κ. Αυγενάκης”, είπε ο δημοσιογράφος.

Δεν έμεινε όμως στην αυτονόητη “διάψευση” (θα ήταν αδιανόητο να το επιβεβαιώσει). Ο δημοσιογράφος προχώρησε και παραπέρα, επιχειρώντας να απαξιώσει το Candianews και τον διαχειριστή του, ισχυριζόμενος ότι “ο διαχειριστής έχει καταδικαστικές αποφάσεις για συκοφαντικές δυσφημίσεις από στελέχη άλλου πολιτικού χώρου”!

Προσέξτε, δεν είπε “σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη ή τη ΝΔ”, αλλά σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες!

“Από κει και μετά- συνέχιζε ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης- γιατί έψαξα λίγο το θέμα, υπάρχει μια αμφισβήτηση συνολικά από τη ΝΔ για το συγκεκριμένο site και τον διαχειριστή του, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συκοφαντικές δυσφημίσεις…”, έλεγε ο Γ. Τρουπής, για να τον διακόψει εκείνη την ώρα ο παρουσιαστής και να επισημάνει: “Αυτά τα λέει η ΝΔ, έτσι;”. Για να συνεχίσει ο δημοσιογράφος: “Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γιατί έψαξα λίγο το θέμα”!

Και προανήγγειλε προφανώς στο ίδιο κλίμα που διαμόρφωνε με τις αναφορές του: “Μάλιστα εκκρεμεί στις 14 Δεκεμβρίου δικαστήριο του κ. Αυγενάκη εναντίον του διαχειριστή για παλιότερη υπόθεση”!

Φυσικά, ούτε τότε ούτε τώρα ο Α. Ανδρικάκης “έχει καταδικαστεί για συκοφαντικές δυσφημίσεις”, όπως συκοφαντούσε σε ζωντανή μετάδοση ο νέος διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ!

Δείτε: Μια απίστευτη αθλιότητα μέσω της ΕΡΤ σε βάρος του Candianews και του Α. Ανδρικάκη, στο όνομα της ΝΔ και του Αυγενάκη! (βίντεο)

Λίγες ώρες αργότερα η ΕΡΤ μετέδιδε την αντίδραση του Candia στη βρόμικη προβοκάτσια Τρουπή. Η ΕΡΤ, στην ίδια εκπομπή της 1ης Δεκεμβρίου 2016, μετέδιδε τη διάψευση του Candia, διαχωρίζοντας τη θέση της από τη συκοφαντία του δημοσιογράφου της.

Μεταδόθηκε το κύριο θέμα του Candianews για την αθλιότητα στην οποία προχώρησε ο Γ. Τρουπής, ο οποίος είχε χθες ισχυριστεί ότι το site και ο διαχειριστής του έχουν “καταδίκες για συκοφαντικές δυσφημίσεις”.

“Ο άνθρωπος έχει αθωωθεί”, ξεκαθάρισε ο παρουσιαστής της εκπομπής.

Δείτε: Στην ΕΡΤ η απάντηση του Candianews για την αθλιότητα δημοσιογράφου της σε βάρος του site, για την κάλυψη Αυγενάκη (βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί