Σουηδία: Πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο για τρίτη συνεχόμενη μέρα

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Σουηδία κατέγραψε πάνω από 1.000 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός δημόσιας υγείας ανακοίνωσε μέσα σε 24 ώρες ακόμη 1.056 νέα κρούσματα κορονοϊού και 77 θανάτους για σήμερα Παρασκευή. Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 42.939 κρούσματα κορονοϊού και 4.639 θανάτους.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος Anders Tegnell, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι η αύξηση στα κρούσματα παρατηρήθηκαν κυρίως στη Δυτική Σουηδία και σε άτομα νεότερης ηλικίας.

Η Σουηδία έχει επικριθεί έντονα για την χαλαρή πολιτική που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας αφού παραμένουν ανοιχτά καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια παρά το γεγονός πως ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Οι σκεπτικιστές του lockdown που θεωρούσαν τα μέτρα που έλαβαν οι υπόλοιπες χώρες υπερβολικά, χαιρέτισαν την απόφαση αυτή της κυβέρνησης. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η κριτική που ασκείται κατά της σουηδικής κυβέρνησης για τους κακούς χειρισμούς της εν μέσω της πανδημίας, ολοένα και αυξάνεται, μιας και η χώρα έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από κορονοϊό σε σχέση με τη Δανία και τη Νορβηγία.

Η Σουηδία, έχει ξεπεράσει σε νεκρούς την Γαλλία, ωστόσο είναι αρκετά πίσω από τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο, χώρες δηλαδή που επέβαλλαν lockdown.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί