Νέες συλλήψεις για κλοπές και διαρρήξεις στο Ηράκλειο

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, επιπλέον έξι (6) υποθέσεις κλοπών –διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. 

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 16.04.2020 έως 25.05.2020, ο ένας ημεδαπός διέπραξε έξι κλοπές σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, αφαιρώντας εργαλεία και οικοδομικά υλικά.

Στη συνέχεια ο έτερος ημεδαπός αγόραζε τα αφαιρεθέντα είδη προβαίνοντας στην απόκρυψη τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιεί, βρέθηκαν πλήθος αφαιρεθέντων εργαλείων και οικοδομικών υλικών μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.  

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί