Μ. Κοκολάκης για την Ημέρα Περιβάλλοντος: Αφορμή για να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στην φύση

Το μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:


«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ευκαιρία και αφορμή προκειμένου να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στην φύση, τις επόμενες γενιές, απέναντι στην ίδια την ζωή. 

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση του Covid-19, που ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τους κινδύνους της αλόγιστης ανθρώπινης δραστηριότητας, που επηρεάζει σε πολλαπλά επίπεδα το περιβάλλον, με τεράστιες επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία του πλανήτη, στην ποιότητα ζωής και, τελικά, στην υγεία μας. 

Στον Δήμο Γόρτυνας, μπαίνουν, αυτή την περίοδο, οι βάσεις για μια νέα περιβαλλοντική πολιτική, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς, με στόχο την προάσπιση του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Υλοποιούνται ή προγραμματίζονται έργα που υπηρετούν αυτούς τους στόχους, όπως: συντηρήσεις και αντικαταστάσεις δικτύων, αναπλάσεις, δράσεις για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων και ενίσχυση της ανακύκλωσης, δράσεις ανάδειξης και προστασίας της σπάνιας φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων, συντήρηση και ανανέωση του δημοτικού στόλου απορριμματοφόρων, δημιουργία Πράσινων Σημείων, πρωτοβουλίες ενίσχυσης της κυκλικής οικονομίας. 

Βήμα – βήμα, δημιουργούνται οι υποδομές ώστε να βελτιωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Γόρτυνας, να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους τομείς της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες μας και να αντιμετωπιστούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί