Η Κρήτη, με την πτώση και του τουρισμού, θα νιώσει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης

Παρέμβαση του Π. Πολάκη από τα Χανιά σε συνάντηση με εργαζόμενους στον τουρισμό

«Η Κρήτη, θα νιώσει φέτος το μέγεθος της οικονομικής κρίσης», σημείωσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ  Παύλος Πολάκης, που το βράδυ συναντήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με εργαζόμενους του τουρισμού.

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων πως στο πρώτο μνημόνιο, αλλά και το 2015-16 στο τρίτο μνημόνιο, η Κρήτη πέρασε την κρίση πιο απαλά από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας γιατί υπήρχε ο τουρισμός που ανέβαινε.

Δυστυχώς τόνισε ο κ. Πολάκης, είναι ζήτημα από τα 26-27 δις ευρώ που μπήκαν πέρυσι στη χώρα, να μπουν φέτος 5-6 δις ευρώ.

Αυτό από μόνο του είναι ύφεση τουλάχιστον 10%.

Στο σημείο αυτό, ο Χανιώτης Βουλευτής έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της εφαρμογής της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι 1» και του επικαιροποιημένου «Μένουμε Όρθιοι 2». Δηλαδή είπε ο κ. Πολάκης πως πρέπει «να δοθούν τώρα τα χρήματα που είναι απαραίτητα για στήριξη των μισθών των εργαζομένων, και τρία δις ευρώ μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, για να κρατηθεί ζωντανή η ζήτηση, και να μην πέσουμε σε ανεργία του 25% και 30%, γιατί τότε θα πέσουμε σε ένα υφεσιακό σπιράλ που δεν θα μαζεύεται.»

Γι αυτό μαζέψαμε τα χρήματα τόνισε ο κ. Πολάκης «γιατί δεν κλέβαμε» και γι αυτό πρέπει να δοθούν τα χρήματα τώρα, και όχι τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη που θα έχουν μείνει οι μισοί των μισών. 

Είπε επίσης ότι με ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων αναπτύχθηκε ως μονοκαλλιέργεια ο τουρισμός.

Ανέφερε πως «η πεταλούδα που έφερε τον κορονοιό από την Κίνα, θα είναι η σπίθα που θα βάλει τη φωτιά στον κάμπο με τα σπαρτά του νεοφιλελευθερισμού του Μίλτον Φρήντμαν, που τρώμε 30 χρόνια. Θυμάστε τι έλεγε ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Μωυσής Κυριάκος Μητσοτάκης που τάισε 70 εκατ. τα ΜΜΕ στην συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Έλεγε πως εσείς του ΣΥΡΙΖΑ θα ανατριχιάσετε όταν δείτε τη θα κάνουμε στη υγεία με τις συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα.


 
Τι έκανε ο ιδιωτικός τομέας για την πανδημία; Τίποτε. Οι «πατριώτες» ζήτησαν 1600 ευρώ την ημέρα αντί για 800 ευρώ, ενώ πήραν και 30 εκατ για τα τεστ ενώ δεν έκαναν κανένα.»

Φάνηκε πια καθαρά είπε ο κ. Πολάκης ότι αυτό που θα θωρακίσει τη χώρα είναι ένα ισχυρό σύστημα υγείας που μπορεί να προσφέρει δωρεάν υψηλής ποιότητας, έγκαιρη και καθολική κάλυψη σε όποιον έχει ανάγκη.

Σημείωσε πως «εδώ θα συγκρουστούν πολιτικά σχέδια! Έχεις τον Χατζηδάκη στη ΔΕΗ. Βγάζει ψεύτικα στοιχεία για ελλείμματα, βάζει αυξήσεις και τώρα θέλει να πουλήσει. Και υπάρχουν δημοσιεύματα που  λένε πως θα πουλήσουν το νερό. Γιατί; Του πατέρα τους προικιό ήταν ή του παππού τους;»

Εδώ επεσήμανε «θα φανεί όλο το ψευδεπίγραφο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ που έλεγε πως είναι με την μεσαία τάξη.

Εμείς πληρώσαμε την φορολόγηση του υψηλότερου 20% της μεσαίας τάξης και αυτό πληρώσαμε.

Αυτοί πίστεψαν πως ο Μητσοτάκης δεν θα τους προφυλάξει, αλλά θα τους κλείσει γιατί «παίζει μπάλα» 5% της κοινωνίας μας, τις 100 οικογένειες των γερμανοτσολιάδων και των νέων τζακιών που μετά την κατοχή κυβερνούν τη χώρα και ένα 5% παρατρεχάμενων.»

Τόνισε με έμφαση πως η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και «όχι απλά να χρηματοδοτεί τον Βασιλάκη με 130 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να παίρνει μετοχές από την AEGEAN. Υπενθυμίζω πως την Ολυμπιακή την δώσαμε για κάτι ευρώ στον Βγενόπουλο, που την έδωσε με κάποια λίγα εκατομμύρια ευρώ στον Βασιλάκη».

Εμείς είπε πως φτιάχνουμε νέο πρόγραμμα και νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την κοινωνία, και σε αυτό κάνουμε ένα ευρύ προσκλητήριο διότι το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο που έλεγε ότι δεν σε πληρώνω για αυτό που αξίζει η δουλειά σου, αλλά σου επιτρέπω  να παίρνεις μίζα από αυτό που χρησιμοποιείς, αυτό χρεοκόπησε τη χώρα.

Τέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στους Υπουργούς της Κυβέρνησης κ.κ Γεωργιάδη, Θεοδωρικάκο, Βρούτση, Βεζυρόπουλο και Θεοχάρη για την υπουργική απόφαση για τις παραλίες, της οποία χαρακτήρισε γελοιότητα και η οποία σημείωσε πως ελπίζει να αλλάξει μέσα στην άλλη εβδομάδα.

Πηγή: Zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί