Καθάρισαν τον Καράβολα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει σειρά δράσεων από το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου. 

Συγκεκριμένα,  ο Δήμος σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ μοίρασε σε δεκάδες δημότες ανακυκλώσιμες τσάντες πολλαπλών χρήσεων και στα παιδιά ένα παραμύθι για την ανακύκλωση.   Παράλληλα, μηχανήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προχώρησαν σε καθαρισμό της παραλίας του Καράβολα,  με την συνδρομή της εθελοντικής ομάδας Heraklion Eco Voice. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η ομάδα Heraklion Eco Voice θα καθαρίσει εθελοντικά και ολόκληρη την περιοχή του Καράβολα, με γάντια και σακούλες από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, ενώ είναι προγραμματισμένες ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού  για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 

«Η προστασία του περιβάλλοντος έχει αναδειχθεί ως μείζον θέμα της εποχής μας. Όλοι οι φορείς οφείλουμε να συνδράμουμε προς αυτήν  την κατεύθυνση με συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές και παράλληλα να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες σε μια καθημερινότητα περιβαλλοντικά φιλική.  

Στον Δήμο Ηρακλείου υπογράψαμε τον Απρίλιο του 2019 το αναθεωρημένο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια και έχουμε ξεκινήσει με προσεκτικά βήματα την υλοποίηση του Σχεδίου Αειφόρου Ενέργειας, το οποίο επικαιροποιήσαμε. 

Το Σχέδιο περιλαμβάνει έργα και δράσεις που είτε εκτελούνται ήδη, είτε πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, όπως: 

  • Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Χώρων Πρασίνου του Ηρακλείου, όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη.
  • Πλήρη ανανέωση του Δημοτικού Στόλου με νέα απορριμματοφόρα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αλλά  και με την προμήθεια δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.
  • Ενεργειακή Αναβάθμιση των 17 Δημοτικών Κτιρίων (Λότζια, Ανδρόγεω, Πολύκεντρο Νεολαίας κ.α.).
  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου
  • Σταδιακή αντικατάσταση 20.500 φωτιστικών οδών και πλατειών με λαμπτήρες LED κ.ά. 
  • Δημιουργία Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας.

Με ολοκληρωμένη πολιτική και προσεκτικό σχεδιασμό , ο Δήμος Ηρακλείου είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει, στον βαθμό που του αναλογεί, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, να βελτιώσει το περιβαλλοντικό  του αποτύπωμα και να ενισχύσει την ενεργειακή του αποδοτικότητα».

Δήλωση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και Αντιπροέδρου του ΕΣΔΑΚ Κώστα Βαρδαβά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας έδωσε την αφορμή να προχωρήσουμε σε δράσεις περισσότερο συμβολικού χαρακτήρα προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες για αυτό το εξαιρετικά σοβαρό θέμα. 

Η ενημέρωση αλλά και η συνεργασία με τους δημότες σε θέματα καθημερινής συμπεριφοράς είναι καίριας σημασίας για να πετύχουμε όσο το δυνατόν  καλύτερα αποτελέσματα στην καθαριότητα και στην ανακύκλωση. 

Παράλληλα, ως Δήμος Ηρακλείου συμμετέχουμε σε καινοτόμα ευρωπαϊκά προγράμματα και προχωράμε τις διαδικασίες για σημαντικά έργα, όπως την δημιουργία Πράσινων Σημείων, καθώς και του Περιβαλλοντικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις υποδομές ώστε το Ηράκλειο να αποτελέσει μια πόλη  – πρότυπο στην διαχείριση  των αποβλήτων». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί