Διαδήλωση και δράσεις για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στο Ηράκλειο (φωτογραφίες)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στην πόλη του Ηρακλείου για τη διαδήλωση και τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, και διοργάνωσαν συλλογικότητες στο Ηράκλειο.

Στο κάλεσμά τους οι συλλογικότητες ανέφεραν:

Η συλλογικότητα «Φυσητήρες: Κίνηση Πολιτών Κρήτης για την κατάργηση του αντι-περιβαλλοντικού νόμου και την προστασία της φύσης»

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε την ημέρα περιβάλλοντος! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιστές σε ολόκληρη την Ελλάδα που εδώ και 20 μέρες αξιώνουν την προστασία και διάσωση της άγριας φύσης.

Όλοι μαζί, ζητάμε την απόσυρση των 2 πρόσφατων αντιπεριβαλλοντικών νόμων 4685 και 4688/ 2020, που θυσιάζουν τις προστατευόμενες από διεθνείς συνθήκες περιοχές NATURA στο βωμό του κέρδους, δίχως να νοιάζονται για την τοπική κοινωνία και τη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας.

Πάρτε τους φίλους σας και τις οικογένειές σας, τηρήστε τα μέσα ατομικής προστασίας κι ελάτε στην πλατεία Ελευθερίας, σε μια γιορτινή πανελλαδική διαδήλωση για το περιβάλλον του νησιού μας, της χώρας και της γης μας. Μια πολυπληθής και πολυσυλλεκτική ομάδα από φορείς και συλλογικότητες για την προστασία του φυσικού πλούτου, καλλιτέχνες αλλά και μεμονωμένους δραστήριους πολίτες, έχουμε σχεδιάσει εικαστικές παρεμβάσεις, δρώμενα, προβολές και διαδραστικές εκπλήξεις για να σας ενημερώσουμε με τρόπο διαφορετικό για τις αλλαγές που μαγειρεύονται!

Κεντρικό σημείο δράσεων ανάμεσα στις πλατείες Ελευθερίας και Δασκαλογιάννη! Σας περιμένουμε στις 7 το απόγευμα για τις δράσεις και στις 9 το βράδυ για τις προβολές».

Η ομάδα Heraklion Eco Voice

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποτελώντας την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα.

Η εθελοντική ομάδα αστικής οικολογίας Ηρακλείου, Heraklion Eco Voice, συμμετέχοντας στους εορτασμούς ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης, πραγματοποιεί δράσεις, ενισχύοντας το οικολογικό αποτύπωμα των πολιτών.

Η ομάδα Heraklion Eco Voice καλεί τους πολίτες του Ηρακλείου την Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρες από 17:00 – 21:00 στο πάρκο Παραλιακής στον Καράβολα, στην πραγματοποίηση μικρών συμβολικών δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα. Οι νέες συνθήκες που βιώνουμε, επιβάλλουν την τήρηση αποστάσεων, θέτοντας την υγεία και την ασφάλεια όλων, ως μέγιστη και πρωταρχική προτεραιότητα. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Παράλληλα, η ομάδα συμμετέχει στην εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Λότζια το πρωινό της Παρασκευής, με διανομή σακούλας πολλαπλών χρήσεων.

«Ένα μικρό λιθαράκι τη φορά» είναι το σύνθημα της ομάδας. Γνωρίζουμε πως η αλλαγή συνηθειών δεν είναι το ευκολότερο πράγμα. Εμείς επιμένουμε. Ελάτε κοντά μας αλλάζοντας τις καθημερινές σας συνήθειες, για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για ένα καθαρότερο αύριο».

Δείτε φωτογραφίες από το imageonline.gr:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί