Επί τάπητος το έργο υλοποίησης αποκατάστασης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Μηνά

Ενημερωτική σύσκεψη για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των τοπικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης του  Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Βλάσης Κουμούσης, ο καθηγητής Γεωτεχνικής ΕΜΠ Μιχάλης Καββαδάς και ο αναπληρωτής προϊστάμενος υπηρεσιών νεώτερων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού Δημήτρης Στεφανής.

Στην συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας, ΕΜΠ και Αγ. Μηνά για την υλοποίηση της παρέμβασης στο εμβληματικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης.

Ο καθηγητής κ. Κουμούσης, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Πολυτεχνείου που βρίσκεται από χθες στο Ηράκλειο, ενημέρωσε για τα έως τώρα συμπεράσματα για τα προβλήματα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Μηνά, τα οποία ωστόσο θα εξαρτηθούν και από τα αποτελέσματα των διερευνητικών τομών στα θεμέλια του ναού, που ξεκίνησαν σήμερα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί