Το τελειωτικό χτύπημα στον αθλητισμό από τον Λ. Αυγενάκη

“Η περικοπή των ετήσιων επιχορηγήσεων στις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες κατά μέσο όρο 15% για κάθε μια, είναι απολύτως καταστροφική. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ο αθλητισμός, μετά την υγειονομική κρίση και τη διακοπή κάθε δραστηριότητάς του χρειαζόταν ενίσχυση και όχι ένα τελειωτικό χτύπημα” τονίζει το Τμήμα Φυσικής Αγωγή και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για δήθεν υποστήριξη του ελληνικού αθλητισμού μετά την πανδημία, βρισκόμαστε μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα.  

Η περικοπή των ετήσιων επιχορηγήσεων στις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες κατά μέσο όρο 15% για κάθε μια, είναι απολύτως καταστροφική. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ο αθλητισμός, μετά την υγειονομική κρίση και τη διακοπή κάθε δραστηριότητάς του χρειαζόταν ενίσχυση και όχι ένα τελειωτικό χτύπημα.

Η προσπάθεια μάλιστα να δικαιολογηθεί η επαίσχυντη περικοπή με πρόσχημα την υγειονομική κρίση είναι απαράδεκτη, διότι είναι σε όλους αντιληπτό – σε όσους γνωρίζουν βέβαια από αθλητισμό – ότι η διακοπή των δραστηριοτήτων έφερε μείωση των εσόδων  και όχι εξοικονόμηση δαπανών, όπως θεωρεί η κυβέρνηση.

Αυτό δε που αποτελεί κυριολεκτικά ύβρη προς τις αθλητικές ομοσπονδίες, τα αθλητικά σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές, είναι η αιτιολόγηση ότι η περικοπή προήλθε από σύστημα δήθεν αντικειμενικής αξιολόγησης των ομοσπονδιών.

Να συμπεράνουμε δηλαδή, ότι κατά την αντίληψη του κ. Αυγενάκη ομοσπονδίες ολυμπιονικών όπως ο ΣΕΓΑΣ, η ΚΟΕ, η ΕΓΟ, οι μεγάλες ομοσπονδίες όπως η ΕΟΚ, η ΕΟΠΕ, η ΟΧΕ, αλλά και το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού άξιζαν αυτής της αντιμετώπισης, κατόπιν αξιολόγησης.

Ο αθλητισμός κατά τη διάρκεια των μνημονίων αντιμετώπισε προβλήματα αλλά κρατήθηκε όρθιος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισε εν μέσω ασφυκτικής οικονομικής κρίσης, με μεγάλες θυσίες να υπάρχει κάθε χρόνο αύξηση σε όλες τις ομοσπονδίες κατά 10% μεσοσταθμικά και να στηριχθούν οι υποδομές με καθολικό τρόπο. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και ανοίξαμε το δρόμο για καλύτερες «αθλητικές ημέρες».

Εμείς για τη σημερινή κατάσταση δεν είχαμε αυταπάτες. Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους αυτοί που πρέπει κι ας ορθώσουν το ανάστημά τους στη λαίλαπα που λέγεται νεοφιλελευθερισμός και πολιτική της ΝΔ στον αθλητισμό.

Γ. Μπουρνούς: Τελειωτικό χτύπημα στον αθλητισμό από τον κ. Αυγενάκη

Ανακοινώθηκαν σήμερα, με καθυστέρηση σχεδόν έξι μηνών, οι τελικές πιστώσεις, που αφορούν στις τακτικές ετήσιες επιχορηγήσεις των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών.

Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής, που χαρακτηρίστηκε από σημαντικές καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις των δόσεων της τακτικής επιχορήγησης προς τις ομοσπονδίες, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα κλίμα αβεβαιότητας και που σημαδεύτηκε από το καθολικό lockdown στον αθλητισμό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, που μοίρασε, κατά τα άλλα, πολλά “συμβολικά ευχαριστώ” το προηγούμενο διάστημα προς την αθλητική κοινότητα, παρατείνει την κρίση στον ελληνικό αθλητισμό.

Την ώρα που ακόμα δεν έχει ληφθεί, ούτε καν ανακοινωθεί, κανένα ειδικό μέτρο οικονομικής στήριξης του αθλητισμού και που η πλειονότητα των αθλητικών σωματείων αντιμετωπίζει καταστάσεις οικονομικής ασφυξίας με την πλειονότητα να απειλείται με λουκέτο, ο κ. Αυγενάκης αποφάσισε να επιβάλει μειώσεις, που ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το 10% και φτάνουν έως το 15%.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες, οι ετήσιες τακτικές επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών παρουσίαζαν μια σταθερή μεσοσταθμική αύξηση της τάξεως του 10%, με απώτερο σκοπό την ουσιαστική συνδρομή της Πολιτείας στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αντίθετα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ακολουθεί, όπως φαίνεται, την κυβερνητική στρατηγική της “ανοσίας της αγέλης” και στον αθλητισμό. Αντί σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που τα έσοδα των ομοσπονδιών καταρρέουν, να τις στηρίξει έμπρακτα αυξάνοντας την ετήσια επιχορήγηση, προχωρά σε μειώσεις.

Αγνοεί, μάλλον, ο Υφυπουργός ότι η λογική της τακτικής “ας επιβιώσει ο πιο δυνατός” είναι και αθέμιτη αλλά και ασύμβατη με τον αθλητισμό.

Προφανώς, ο κ. Αυγενάκης, αν και κρυπτόμενος – όπως συνηθίζει στα δύσκολα – πίσω από το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα “Χίλων”, νομίζει, αφελώς, ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ασκήσει πίεση στις ομοσπονδίες εν όψει των εκλογών τους το φθινόπωρο.

Να είναι σίγουρος ότι ο κόσμος του αθλητισμού θα είναι απέναντί του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

ΧΥΛΟΣ ΤΟ “ΧΙΛΩΝ”

            Πάλι καλά που η Κυβέρνηση … άκουσε τις κραυγές αγωνίας των ανθρώπων του αθλητισμού και έσπευσε να ανακοινώσει τους προϋπολογισμούς των αθλημάτων!!!

            Η ανακοίνωση της ΓΓΑ για την κατανομή των επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να επιστραφεί από τον κόσμο του αθλητισμού, ως απαράδεκτη.

            Αποδεικνύεται ότι οι εκκλήσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση, για ενίσχυση του λεγόμενου ερασιτεχνικού αθλητισμού, μετά την πανδημία, ήταν για το θεαθήναι.

            Αντί την κρίσιμη αυτή στιγμή που δοκιμάζονται αθλητές, προπονητές, διοικήσεις και εργαζόμενοι στον αθλητισμό, να ενισχύσει την προσπάθεια επανεκκίνησης, φέρνει άλλο ένα ψαλίδισμα. Λες και δεν ξέρει ότι τα σωματεία παλεύουν για την επιβίωσή τους. Λες και δεν ξέρει ότι αυτό θα μεταφερθεί άμεσα στις πλάτες των σωματείων και της λαϊκής οικογένειας.

            Επιπλέον είναι απορίας άξιο ο τρόπος που απεικονίζονται οι τέσσερις κατηγορίες κριτηρίων του προγράμματος “Χίλων” στους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών. Η προχειρότητα της επιλογής των 60 και πλέον κριτηρίων είναι εμφανής. Τα κριτήρια πρέπει τουλάχιστον να επανεξεταστούν από το δημιουργό τους και τη Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού.

            Ο κόσμος του αθλητισμού πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να μη δεχθεί καμία μείωση στις ανάγκες του, να μη συμβιβαστεί με το λουκέτο.

            Εδώ και τώρα να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει την άμεση στήριξη του αθλητισμού.

Οι επιχορηγήσεις

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εισπράττει… μηδέν, καθώς η Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει μηδενική επιχορήγηση!

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Συνέχεια στη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού με επιπλέον έμμεσα μέτρα, πέραν της απευθείας οικονομικής ενίσχυσης προς τα σωματεία στην ολοκλήρωση της προεγγραφής τους στο “Μητρώο Αθλητικών Σωματείων”.
Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώνει την κατανομή των επιχορηγήσεων του 2020, συνολικού ύψους 17.327.086 ευρώ, στις 27 Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων, τις 17 Ομοσπονδίες μη Ολυμπιακών αθλημάτων και στις τέσσερις (4) αθλητικές Ομοσπονδίες Ατόμων με Αναπηρία. Για την κατανομή των ποσών εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά, όπως έχει δεσμευθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, το πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών «Χίλων», το οποίο είχε παρουσιαστεί αναλυτικά στην αθλητική οικογένεια στις 19 Φεβρουαρίου και είχε τύχει της θετικότατης ανταπόκρισης από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών.Ο “Χίλων” είναι ένα αξιοκρατικό, διαφανές και εντέλει αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών, με απολύτως μετρήσιμους δείκτες, που αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες τους. Ο στόχος του συστήματος αξιολόγησης “ΧΙΛΩΝ” είναι διπλός: α) Να υπάρχει μια μετρήσιμη και όσο το δυνατόν αντικειμενική αξιολόγηση των ομοσπονδιών, η οποία θα συνδέεται με την κρατική επιχορήγηση, μια αλληλεπιδραστική διεργασία, που εξελίσσει τη διαδικασία βελτίωσης των αθλητικών υπηρεσιών προς την κοινωνία και β) Να γνωρίζουν οι ομοσπονδίες με ποια κριτήρια θα αξιολογούνται, πού πρέπει να δίνουν έμφαση και προς τα πού πρέπει να κατευθύνουν τους πόρους τους.
Για να είναι, μάλιστα, αυτή η αξιολόγηση όσο το δυνατόν περισσότερο πλήρης, χρησιμοποιήθηκαν 63 κριτήρια από τα δεδομένα των ομοσπονδιών, όπως αυτά ζητήθηκαν και εστάλησαν. Οι δείκτες αυτοί συντέθηκαν μέσω μιας διαδικασίας πολυκριτηριακής ανάλυσης, ώστε να καταλήξουν τελικά σε τέσσερα (4) κριτήρια, βάσει των οποίων αξιολογήθηκαν οι Ομοσπονδίες: 1) το μέγεθος, 2) η δραστηριότητα, 3) οι διακρίσεις και 4) η διακυβέρνηση
Υπενθυμίζεται ότι από τα παρακάτω συνολικά ποσά έχει ήδη εκταμιευτεί από τις Ομοσπονδίες η α’ δόση της επιχορήγησης (περίπου το 50%) και μετά την αποστολή στη ΓΓΑ των διαμορφωμένων προϋπολογισμών τους θα ξεκινήσει άμεσα η εκταμίευση της β’ δόσης τους. Εχει ήδη υπογραφεί από τον κ. Αυγενάκη η σχετική εντολή, έτσι ώστε εντός του καλοκαιριού να έχουν εισπράξει οι Ομοσπονδίες το 90% της ετήσιας επιχορήγησής τους.
Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για πρώτη φορά όλη η αθλητική οικογένεια (Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σωματεία, αθλητές, προπονητές και λοιποί εργαζόμενοι) εντάχθηκε άμεσα στην ομπρέλα προστασίας και στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση.
Ως περαιτέρω ελάφρυνση από τις συνέπειες της πανδημίας, ήδη εφαρμόζονται επιπλέον έμμεσα μέτρα, όπως η απάλειψη υποχρεώσεων προς τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα για τους μήνες που παρήλθαν και οι γενναίες οικονομικές μειώσεις τους σ’ αυτούς που ακολουθούν.
Σε ότι αφορά, ειδικά, στα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προεγγραφής τους στο “Μητρώο Αθλητικών Σωματείων”, ενέργεια που σχετίζεται με την απευθείας οικονομική τους ενίσχυση το προσεχές διάστημα.
Η κατανομή των επιχορηγήσεων στις 48 Ομοσπονδίες για το 2020 έχει ως εξής:2.778.000 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (Σ.Ε.Α.Σ.)
2.155.086 ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Ο.Ε.)
1.868.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 1.290.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Ο.ΠΕ.)
995.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Γ.Ο.) 944.000 ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ)
858.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (Ε.Κ.ΟΦ.Ν.Σ.) 772.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο.) 764.000 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Χ.Ε.)
686.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΛΗΣ (Ε.Ο.Π.)
422.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ (Ε.Ο.Π.) 372.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΝΤΟ (Ε.Ο.Τ.) 
361.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΗΣ ΒΑΡΩΝ (Ε.Ο.Α.Β.)
356.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.) 344.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Φ.Ο.Α.)
275.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ (Ε.Ο.Κ.Κ.)
236.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ (Ε.Ο.Ξ.)
228.000 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.) 202.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ (Ε.Ο.Τ.)
191.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ
191.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ (ΕΛ.Ο.Τ.)
188.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ 187.000 ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΚ.Ο.Ε.)
152.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ (Ε.Ο.Π.)
125.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Σ.Ο.)
98.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
51.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ (Ε.Ο.ΜΟ.Π.)
40.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ (Ε.Ο.Θ. Σκι)
30.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ (Ε.Ο.Ο.Α.)    
30.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (Ε.Ο.Π.Α.)
28.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΚΟΛΦ
23.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.)    
21.000  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΑΤΕ (Ε.Ο.Κ.)
13.000  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΙΚΕΤ (ΕΛ.Ο.Κ.)
9.000 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α.Ο.Τ.Ε.)
8.000 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ (Α.Ο.Ν.Μ.) 8.000 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Μ.Α.Ε.)
5.000 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΚ ΜΠΟΞΙΝΓΚ (Π.Ο.Κ.)
3.500 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΛ.Α.Ο.)
3.500 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ- ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ 3.000 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε)
3.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ (Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ.) 2.500 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΡΙΤΖ (Ε.Ο.Μ.)
2.500 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ (Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ.)     
2.500 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΜΠΟ, ΚΟΥΡΕΣ, ΤΣΙΔΑΟΜΠΑ (Ε.Ο.Μ.Τ.Σ.Κ.Τ.)   
2.500  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥΑΪΤΑΪ (Π.Ο.Μ.)
– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (Ε.Ο.Φ.Σ.Α.)
– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί