Ν.Ηγουμενίδης: Κόντρα στις επιταγές της κοινωνίας οι επιδιώξεις ιδιωτικοποίησης του νερού και των αντιπεριβαλλοντικών νόμων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα ηχηρό καμπανάκι για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είναι το ηχηρό σήμα πως ο άνθρωπος δεν πρέπει άλλο να συμπεριφέρεται εγωιστικά απέναντι στον πλανήτη. Με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, η πανδημία επαναπροσδιορίζει τις αξίες, αλλά ακόμη και τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης μπαίνουν σήμερα επιτακτικά στο τραπέζι. Το νερό, η τροφή και το ζωτικό οξυγόνο εξαρτώνται άμεσα από τη προστασία του φυσικού κόσμου.

Σε ένα τέτοιο επιτακτικό πλαίσιο, είναι κόντρα στις πραγματικές επιταγές της κοινωνίας μια Κυβέρνηση σήμερα να προχωρά σε ενέργειες ιδιωτικοποίησης του νερού ή στη σκιά της πανδημίας να περνά από τη Βουλή τους 2 αντιπεριβαλλοντικούς νόμους (4685 και 4688/2020), που δίνουν βορά τις περιοχές NATURA στο βωμό του κέρδους. Η Κυβέρνηση κινείται ενάντια στις επιταγές που θέτει η ιστορική συγκυρία και απαιτεί η κοινωνία. Το περιβάλλον, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, χρειάζεται προστασία και αποκατάσταση, και όχι περισσότερη λεηλασία».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί