«Μένουμε Όρθιοι 2»: Με μπροστάρη τον Αλ. Τσίπρα στις γειτονιές ο ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Στον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής προσφεύγει σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου αφουγκραστεί τις ανησυχίες του, για ανταλλαγή απόψεων και κοινή επεξεργασία των αναγκαίων λύσεων για την άμβλυνση των συνεπειών της επερχόμενης τεράστιας ύφεσης και κρίσης.

Με «μπροστάρη» τον Αλέξη Τσίπρα, πλήθος βουλευτών και στελεχών του κόμματος πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες περιοδείες, επισκέψεις και εκδηλώσεις προκειμένου να μεταδοθεί άμεσα το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι 2».

Σκοπός είναι άλλωστε να διαλυθεί η εντύπωση, που καλλιεργούν τα φιλικά στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαφανισμένος», πως «δεν κάνει μαχητική αντιπολίτευση» και πως «οι προτάσεις του προϋποθέτουν λεφτόδεντρα». Η δύναμη της Αριστεράς, άλλωστε, παραδοσιακά ήταν η επαφή της με τον κόσμο, η αδιαμεσολάβητη επαφή της με την κοινωνία και η ζύμωση με όσους πολίτες πλήττονται περισσότερο από τις πολιτικές της Δεξιάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης του επικαιροποιημένου προγράμματος του κόμματος, είχε περιγράψει την κατάσταση στην ελληνική οικονομία με τρεις φράσεις: «Οι επιχειρήσεις δε μπορούν. Η κυβέρνηση δεν θέλει. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν». Με αυτό τον τρόπο είχε «δείξει» και τον στόχο των περιοδειών του ιδίου και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: Συζήτηση με κλάδους μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που πλήττονται από την κρίση, αυστηρή και δομημένη κριτική στην κυβέρνηση, διάδοση των απαραίτητων λύσεων για τους ανθρώπους που παράγουν πλούτο, τους εργαζόμενους.

Πριν από 20 μέρες δόθηκε και πρακτικά το «έναυσμα» για την εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας στις 14 Μαΐου, λίγες μέρες μετά την πρώτη άρση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, πραγματοποίησε έναν «χαλαρό περίπατο» στο κέντρο της Αθήνας. Στη διάρκειά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με καταστηματάρχες και επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι αναγκαία η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης με όρους και κριτήρια, καθώς και μικροπιστώσεις για τους επιχειρηματίες.

Οι καταστηματάρχες αντιμετώπισαν κατόπιν πολύ σοβαρά (και αναμενόμενα) προβλήματα, τα οποία παρουσίασαν στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στους κεντρικούς δρόμους της Καισαριανής την 1η Ιουνίου. Οι καταστηματάρχες επισήμαναν μάλιστα πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά ελλιπή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να υπογραμμίζει πως, πέρα από την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ, προέχει η επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας.

«Εμείς λέμε ότι δεν είναι σωστό αυτήν την ώρα να επιδοτείται η αναστολή της εργασίας αλλά η ίδια η εργασία, γι αυτό και προτείνουμε για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση να επιδοτεί το κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές συν το 40% του μισθολογικού κόστους». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως είναι απαραίτητη η ενίσχυση στο κεφάλαιο κίνησης, στα 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, τονίζοντας πως «πρέπει να μην είναι επιστρεπτέα αλλά με την μορφή επιδότησης».

Την επομένη σειρά είχε ένας παραγωγικός τομέας της οικονομίας, με ιδιαίτερη δυναμική και συγκριτικά πλεονεκτήματα για την Ελλάδα διεθνώς: η οινοποιοί. Επισκέφτηκε τα Σπάτα, όπου συναντήθηκε με το ΔΣ του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην υπάρχει στήριξη των επιχειρήσεων σήμερα. Στήριξη των επιχειρήσεων σημαίνει και στήριξη της εργασίας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και ειδικά για τους οινοποιούς επέμεινε στο ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα, δηλαδή μία σοβαρή επιδότηση για να προχωρήσουν στην απόσταξη.

Εξορμήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα για το «Μένουμε Όρθιοι 2»

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν στους δρόμους, δίπλα στα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών με την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και το επικαιροποιημένο πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι 2” μια πρόταση κοστολογημένη και απολύτως εφικτή για την ανάσχεση της κρίσης.

Πρώτη ημέρα της εξόρμησης για το «Μένουμε Όρθιοι 2» χθες και με το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα εμπροσθοβαρών παρεμβάσεων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανά χείρας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στου Γκύζη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στα Βριλήσσια, ο Πάνος Ρήγας στο Περιστέρι, ο Νίκος Παππάς και η Ραλλία Χρηστίδου στην Ηλιούπολη, ο Κώστας Ζαχαριάδης στο Μαρούσι.

Το πρόταγμα της εξόρμησης στους πολίτες είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας με τις επισκέψεις του στο κέντρο της Αθήνας και στην Καισαριανή όπου άκουσε τα προβλήματα των ανθρώπων της εστίασης. Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρόδο.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στη Νέα Ερυθραία

Πρώτη ημέρα της εξόρμησης για το «Μένουμε Όρθιοι 2», το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα εμπροσθοβαρών παρεμβάσεων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βρεθήκαμε στην αγορά της Νέας Ερυθραίας μαζί με συντρόφους από την οργάνωση της Κηφισιάς.

Μιλήσαμε με εργαζόμενους και καταστηματάρχες, μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό με την πρότασή μας και μας μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά και για το τι ζητούν ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν τη μάχη της επόμενης μέρας. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε ανοιχτά και αδιαμεσολάβητα με την κοινωνία.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στου Γκύζη

Επιστρέφουμε μετά από καιρό στους δρόμους! Περιοδεία σήμερα στου Γκύζη. Μένουμε όρθιοι.

Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Κώστας Ζαχαριάδης

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου στα Βριλήσσια

Εξόρμηση στα Βριλήσσια, παρουσίαση των προτάσεων μας “Μένουμε Όρθιοι” για την εργασία και τις ΜΜΕ, επίσκεψη και συζήτηση στα μαγαζιά και στα καφενεία, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης ενημέρωσης και διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία!

Πάνος Ρήγας – Περιοδεία στο Περιστέρι

Μένουμε όρθιοι. Ο κόσμος της εργασίας , οι μικρομεσαίοι, οι αυτοαπασχολούμενοι οδηγούνται σε νέες απώλειες των εισοδημάτων τους σε κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ επιλέγει να στηρίξει με τις πολιτικές της τις απαιτήσεις του ΣΕΒ.

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από βουλευτές, στελέχη και μέλη του κόμματος, πραγματοποίησε σήμερα πολιτική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης.
Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές συμπυκνώνονται στο πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι», το οποίο έχει καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο από την κρίση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν, συζήτησαν και απάντησαν σε ερωτήσεις των καταστηματαρχών και των πολιτών κάτι που έγινε δεκτό με θετικές αντιδράσεις.
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης και Χρήστος Γιαννούλης, ο πρώην βουλευτής, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, ο γραμματέας της νεολαίας, Φοίβος Τσικλιάς καθώς και στελέχη και μέλη του κόμματος.

O Χρήστος Καραγιαννίδης στην αγορά της Δράμας

Εξόρμηση στην αγορά της Δράμας με το φυλλάδιο “ΜΈΝΟΥΜΕ ΌΡΘΙΟΙ”. Dimitris Karvounis Ξανθόπουλος Θεόφιλος (Xanthopoulos Theofilos)Dimitris Tsiamouras και Κυριαζής Παρασχίδης. Το κλίμα θετικότατο. Θα συνεχίσουμε σε όλο το νομό όλο τον Ιούνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί