Στην αντιφασιστική συγκέντρωση του Ηρακλείου καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση, συναυλία και πορεία στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 4/6 στις 6μμ, καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου.

Δείτε: Την Πέμπτη η αντιφασιστική συγκέντρωση – πορεία στο Ηράκλειο

Το κάλεσμα

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

 Στις 4/5 είδαμε ένα συνονθύλευμα από φασίστες, συνδεσμίτες, σεκιουριτάδες και μπράβους να συμμετέχουν σε  συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας κύριο αίτημα το “έξω οι ξένοι από το νησί” και τους είδαμε να επιτίθενται σε πλήρη συντονισμό με την αστυνομία στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες με λοστούς, μαχαίρια και αλυσοπρίονα(!). Αργότερα υπήρξε μια ακόμα συγκέντρωση τους, στις 15/5, με μικρότερη μαζικότητα αλλά με πιο “πλούσια” αιτηματολογία, όπως την άρνηση στους λαθρομετανάστες,  στα εμβόλια, στο 5g κ.α

 Είναι φανερό ότι τέτοιας μορφής κινητοποιήσεις, παρόλη την γραφικότητα και την αποδεδειγμένη υποδαύλισή τους από τμήματα της τοπικής αστικής τάξης, μόνο τυχαίες και ακίνδυνες δεν είναι, το αντίθετο.

 Συμβαίνουν την ώρα που το κεφάλαιο ,οι αστικές κυβερνήσεις παγκόσμια και η ΕΕ, ετοιμάζουν νέο κύκλο αντεργατικής επίθεσης, νέες αντιδραστικές τομές στην εργασία, ακόμα μεγαλύτερη τρομοκράτηση και  καταστολή, για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που επέσπευσε η πανδημία του COVID-19 και να την εκμεταλλευτούν προς όφελός τους.

 Για να εξυπηρετήσει αυτόν το σκοπό η ΝΔ χρησιμοποιεί τη δικαιολογία των ειδικών συνθηκών λόγω του κορονοϊού για να επιταχύνει την αντιλαϊκή ατζέντα που έχουν ακολουθήσει και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εμπλουτίζοντας την ταυτόχρονα με μία πλουσιοπάροχη δόση εντεινόμενης κρατικής καταστολής και πάγωμα των δημοκρατικών ελευθεριών. Αυτή η ατζέντα περιλαμβάνει υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και υγείας, καταστροφή του περιβάλλοντος και εργασιακά δικαιώματα βγαλμένα από το Μεσαίωνα, αλλά και δανεισμένα από το μέλλον, ταυτόχρονα (τηλεεργασία-τηλεεκπαίδευση κ.α ).

 Παρά την επικοινωνιακή υπεροπλία  της κυβέρνησης, είναι αυτονόητο πως αυτά τα μέτρα θα προκαλέσουν (και προκαλούν) τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Στοίχημα για το κεφάλαιο είναι αυτή η δυσαρέσκεια να μη στραφεί εναντίον του, αλλά να φορτώσει τις ευθύνες στους “αδύναμους”, είτε αυτοί είναι οι εργαζόμενοι που “πρέπει να κάνουν θυσίες για να βγάζει κέρδος η επιχείρηση” είτε είναι οι ξένοι που “μας παίρνουν τις δουλειές και φέρνουν ασθένειες”.  Από αυτό την πυρήνα αναπτύσσεται ο φασισμός, ως αντίπαλο δέος στην πραγματική λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

Η απάντηση μας είναι πως θα μας βρείτε ενωμένους και εναντίον σας! Με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχουμε τις ίδιες ανάγκες: υγεία, δουλειά με δικαιώματα και ελευθερία. Αυτές τις ανάγκες μας τις στερεί το ίδιο κεφαλαιοκρατικό σύστημα, οι ίδιες αστικές κυβερνήσεις, οι ίδιοι εργοδότες, οι ίδιες δυνάμεις καταστολής, για αυτό και οι αγώνες μας θα δοθούν με την ίδια φωνή.

Είμαστε ενωμένοι και για τον τερματισμό των πολέμων που δολοφονούν και ξεσπιτώνουν τους ανθρώπους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιους χώρους, δίνονται στο ΝΑΤΟ για να γίνεται πιο αποτελεσματικός νεκροθάφτης.

Όπως φαίνεται και από την εξέγερση που συμβαίνει αυτή η στιγμή στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικό, ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, είναι αναπόφευκτα και αγώνας ενάντια στο σύστημα που τα συντηρεί και ταυτόχρονα τα έχει ανάγκη, τον καπιταλισμό.

Δε θα ανεχτούμε το φασισμό και τους φασίστες ποτέ και πουθενά. Συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της παιδείας, της υγείας και του περιβάλλοντος, και διεκδικούμε εργασιακά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες για ΟΛΟΥΣ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Καλούμε το λαό του Ηρακλείου να ενώσει τη φωνή του ενάντια στα τέρατα του ρατσισμού και του φασισμού στην αντιφασιστική συγκέντρωση ,συναυλία και πορεία στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 4/6 στις 6μμ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί