Κένυα: 9χρονος έφτιαξε μηχάνημα για το πλύσιμο των χεριών και βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της χώρας (βίντεο)

Ένας τρομερός πιτσιρικάς στην Κένυα έφτιαξε μια κατασκευή για το πλύσιμο των χεριών, θέλοντας να συνεισφέρει στη «μάχη» κατά του κορονοϊού, και βραβεύτηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας!

Βραβείο ευρεσιτεχνίας μόλις στα 9 του χρόνια πήρε ένας τρομερός πιτσιρικάς στην Κένυα.

Προκειμένου να βοηθήσει και αυτός στη «μάχη» κατά του κορονοϊού, ο Στίβεν Γουαμουκότα έφτιαξε ένα ξύλινο «μηχάνημα» για το πλύσιμο των χεριών, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της χώρας, Ουχούρου Κενιάτα, να τον συμπεριλάβει στους 68 ανθρώπους που βραβεύθηκαν για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση του ιού, ενώ του υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι θα του δοθεί υποτροφία, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του: Να σπουδάσει μηχανικός!

Η κατασκευή του πιτσιρικά δουλεύει ως εξής: Έχει, όπως μπορείτε να δείτε, δύο πετάλια και πατώντας το ένα με το πόδι πέφτει σαπούνι στα χέρια, ενώ με το πάτημα του δεύτερου πέφτει το νερό. Μπορεί, δηλαδή, κάποιος να πλύνει τα χέρια του, αλλά χωρίς να αγγίξει τίποτα.

«Τώρα έχω δύο μηχανήματα και θέλω να φτιάξω περισσότερα», είπε στο BBC το αγόρι που ζει στο χωριό Mukwa, στην κομητεία Bungoma, όπου δεν υπάρχουν κρούσματα έως τώρα. Στην Κένυα, ωστόσο, έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 2.000 περιπτώσεις κορονοϊού συνολικά και 69 θάνατοι. 

«Αγόρασα κάποια ξύλα για να φτιάξω μία κάσα παραθύρου, αλλά μια μέρα επέστρεψα από τη δουλειά και ανακάλυψα ότι ο Στίβεν είχε φτιάξει το μηχάνημα», είπε ο πατέρας του, Τζέιμς Γουαμοκότα, που δημοσίευσε την εφεύρεση του γιου του στο Facebook και έγινε αμέσως viral. 

gazzetta.gr με πληροφορίες από BBC

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί