Καταγγελία της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας για το ΚΑΣ και τον δήμαρχο σχετικά με τις ανεμογεννήτριες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας, μέσω της οποίας καταγγέλλει για αντιεπιστημονική, και ανήθικη συμπεριφορά το ΚΑΣ, αλλά και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας σχετικά με τη στάση του για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή.

Παράλληλα, η Επιτροπή Πολιτών απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 3/6, στις 19:00 στο Δημαρχείο Ιεράπετρας, και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5/6, στις 18:30, στο Μουσείο Ιεράπετρας

Στην καταγγελία αναφέρεται αναλυτικά:

Καταγγέλλουμε σε όλο τον Ελληνικό λαό την απαράδεκτη, αντιεπιστημονική, και ανήθικη συμπεριφορά του υποτίθεται “επιστημονικού” οργάνου που λέγεται ΚΑΣ. Η συμπεριφορά προς τον εκπρόσωπο μας που εκπροσώπησε την Επιτροπή Πολιτών της Ιεράπετρας ήταν προκλητική κατά τρόπο που μας υποβαθμίζει και μας απαξιώνει ως πολίτες. Με βάση την σημερινή μας λυπηρή εμπειρία θέλουμε να ενημερώσουμε την κοινωνία ότι δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Το ΚΑΣ στα μάτια μας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιστημονικό όργανο. Συνειδητοποιούμε με λύπη ότι ο ρόλος του είναι αυτός της έγκρισης των υπουργικών, κυβερνητικών επιλογών. Επίσης καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Ιεράπετρας που κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού έστειλε στο ΚΑΣ ένα “πατσαβούρι” που ουσιαστικά θεωρεί την καταπάτηση του αρχαιολογικού χώρου ως ορθή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας εταιρείας. Η αδιάψευστη αντικειμενική στοιχειοθέτηση με σύγχρονες παγκόσμια αποδεκτά αρχαιολογικές επιστημονικές μεθόδους απορρίφθηκαν από το ΚΑΣ με την δικαιολογία ότι πιστεύουν τις υποκειμενικές αισθήσεις τοπικής εφόρου. Οι αισθήσεις αυτές φυσικά έγιναν φύλλα και φτερά από την επιστημονική αποτύπωση της όχλησης. Έγιναν φύλλα και φτερά από την εμπεριστατωμένη παρέμβαση του ερευνητή του αρχαιολογικού χώρου που μας εκπροσώπησε Παναγιώτακη Νικ. Δεν θέλησαν να πάρουν υπόψη τους ούτε τις απόψεις έγκριτων αρχαιολόγων με την δικαιολογία ότι δεν είναι κρατικοί υπάλληλοι. Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι το βιομηχανικό πάρκο δεν οχλεί τον αρχαιολογικό χώρο στο εσωτερικό του οποίου έχει χωροθετηθεί. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση στην απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση του δημάρχου.  Απαιτούμε Επιστημονικούς φορείς εκλεγμένους από τους επιστήμονες και όχι διορισμένους από πολιτικούς. Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι ώστε να μην περάσει αυτό το έγκλημα. Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι ώστε να μην περάσει αυτό το έγκλημα. Καλούμε, όλους τους διεθνείς επιστημονικούς φορείς να συμβάλλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση και πίεση στην σωτηρία του ενιαίου αρχαιολογικού χώρου, στην σωτηρία του φυσικού ιστορικού μας τοπίου. 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί