ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης οφείλει να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του!

«Τη μία μέρα το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο» 

«Τη μία μέρα το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Δείτε ακόμη: Αλαλούμ και στον τουρισμό: Ο υφυπουργός «αδειάζει» τον υπουργό για τις ζώνες επικινδυνότητας στα νησιά (Βίντεο)

Νέα διπλωματική γκάφα Θεοχάρη απειλεί να τινάξει στον αέρα την εξωτερική πολιτική της χώρας

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σχετικά με τις κινήσεις του Υπ. Τουρισμού που προκάλεσαν θέμα μέχρι και με την γειτονική Ιταλία:

Μετά το πρωτοφανές φιάσκο της περασμένης εβδομάδας, όταν Υπουργός και Υφυπουργός Τουρισμού αλληλοκαρφώνονταν δημοσίως για την γκάφα με τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών και τις καθυστερήσεις  με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα να διασύρει τη χώρας μας και να υποβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν.

Τη μία μέρα το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνει ακόμα και αεροδρόμια υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ξεχνώντας φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τις αρχικές του δεσμεύσεις για διαγνωστικά τεστ.

Η αντιφατικότητα, η ασυνεννοησία και η αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό. Επιπρόσθετα, όμως, προκαλεί ένταση και προβλήματα ακόμα και στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με φιλικές χώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μετά από αυτό το μπάχαλο να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του.

Η κρίσιμη συγκυρία δεν συγχωρεί λάθη που βλάπτουν το διεθνές κύρος της χώρας μας, τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οργή στην Ιταλία για την Ελλάδα

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Ιταλία, μετά την απόφαση της Ελλάδας να μην «ανοίξει» τα σύνορα στους Ιταλούς τουρίστες.

Οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα αφορούν 29 χώρες, με θετικό επιδημιολογικό προφίλ. Για τις υπόλοιπες χώρες, προβλέπεται ότι θα παραμένουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα, με τους ταξιδιώτες να τίθενται σε καραντίνα μίας ή δύο εβδομάδων.

Η απόφαση των ελληνικών αρχών, ως εκ τούτου, να μην συμπεριλάβουν την Ιταλία στο γκρουπ των 29 κρατών έχει επιφέρει έντονες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα – παραδοσιακή «αγορά» του ελληνικού τουρισμού.

«Η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα σε όποιον δεν τη σέβεται» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, σε μία πρώτη αντίδραση.

Ο Ιταλός υπουργός, μάλιστα, αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου, προκειμένου να επιληφθεί ο ίδιος επί του ζητήματος.

«Πιστεύουμε στη συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Όταν πάω στην Αθήνα, θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες» έσπευσε να προσθέσει, σύμφωνα με το Deutsche Welle.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί