Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη

Με την παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλου Μπαριτάκη, του Διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλη Ψαρουδάκη και της διευθύντριας τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης κας Τζούλια Μπαρτολότσι, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη με τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.

Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη ότι σε συνάντηση και επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή και τον υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και πρόσφατα, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι μελέτες και έργα που έχουν ωριμότητα στο Ν. Ηρακλείου, οι διαδικασίες υλοποίησης θα προχωρήσουν.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι πράγματι σύμφωνα με το ΦΕΚ Δ’ 215/01-05-2020 έχουν υπαχθεί στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων και παροχή εξουσιοδότησης στα αρμόδια όργανα για την κήρυξη απαλλοτριώσεων  τόσο το φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Κρήτης όσο και Έργα φράγματος Πλατύ Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου με αγωγό μεταφοράς προς Μεσαρά Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και αρδευτικά δίκτυα Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη η υπαγωγή του φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου στις διατάξεις του άρθρου 7Α ανοίγει τον δρόμο για την διαδικασία των απαλλοτριώσεων σύμφωνα με τον κτηματολογικό πίνακα  αφού στο επόμενο διάστημα θα ζητηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης ο προσδιορισμός τιμής μονάδας μέσω του αρμόδιου δικαστηρίου. 

Ουσιαστική επίσης είναι η υπαγωγή στην ίδια διαδικασία τα έργα του φράγματος στο Πλατύ με τον αγωγό μεταφοράς νερού προς την Μεσαρά.

Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε:

«Είναι ενθαρρυντικό μια μεγάλη προσπάθεια για την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης, που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίζεται. Με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την χρηματοδότηση των έργων που διαθέτουν ωριμότητα και είναι ιδιαίτερα αναπτυξιακά για τον πρωτογενή τομέα. Ευχαριστώ πολύ τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ο οποίος χρηματοδοτεί τις απαλλοτριώσεις του Φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου, αλλά και την ολοκλήρωση της μελέτης,  αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας.

Η προσπάθεια όλων μας είναι βέβαιη για την άμεση ένταξη των έργων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να δρομολογηθεί η δημοπράτηση τους.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι για να φτάσουμε στο τελικό στάδιο υλοποίησης του έργου (Φράγμα Αμιρών, Αγίου Βασιλείου) η συμβολή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη, του Δημάρχου Βιάννου, Μηνά Σταυρακάκη, καθώς και των τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, υπήρξε καθοριστική.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί