Πέτσας: Ανοίγει από τις 15 Ιουνίου ο τουρισμός

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί μετά από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των εδικών, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα το 2ο σχολείο Καλλιθέας, και μιλώντας με μαθητές και καθηγητές τόνισε ότι «ήταν δύσκολη εξίσωση που κληθήκαμε να λύσουμε όλοι μαζί, αλλά τα καταφέραμε». Σημείωσε ότι και ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι από τις 15 Ιουνίου ανοίγει ο τουρισμός και «υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας με προφυλάξεις και τα πρωτόκολλα υγείας. Ανοίγουμε τις πόρτες μας στον κόσμο, φροντίζουμε η υγεία και η ασφάλεια να είναι προτεραιότητες όσο θα μοιραζόμαστε τον πολιτισμό μας». Σημείωσε ότι θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις εισόδου της χώρας. Σήμερα ανοίγουν τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας. Επίσης σήμερα ξεκινά η λειτουργία των διοικητικών δικαστηρίων και του ΣτΕ ενώ τα ποινικά θα ανοίξουν από τις 21 Ιουνίου. Επίσης αίρονται οι περιορισμοί στα αθλητικά κέντα.

«Τολμηρή και γενναία» χαρακτήρισε την πρόταση της ΕΕ για το πρόγραμμα ενίσχυσης των ευρωπαϊκών οικονομιών, ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι «βάζει ψηλά τον πήχη». Η Ελλάδα είναι από τις ευνοημένες χώρες, πρόσθεσε, καθώς καλύπτονται οι προϋποθέσεις που είχε βάλλει ο πρωθυπουργός στις διμερείς και πολυμερείς διασκέψεις του. Σημείωσε ότι το πακέτο είναι μεγάλο και για την χώρα μας αναλογούν περί τα 32 δισ., θα χρηματοδοτηθεί από κοινό δανεισμό και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα το σπαταλήσουμε θα το αξιοποιήσουμε.

Για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στα Κέντρα Προσφύγων είπε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να εκλείψουν φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικότητας». Πρόσθεσε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου ενώ οι ροές έχουν μειωθεί κατά 97%.

Δεν υπάρχει θέμα σύνδεσης της βοήθειας από την ΕΕ με κάποια μορφή εποπτείας της οικονομίας, ανέφερε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι θα σχεδιάσουμε ένα πολυσυλλεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν μνημόνια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης.

Για τις έρευνες της Τουρκίας σε ελληνική υφαλοκρηπίδα είπε ότι «υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση που θα αρχίσουν να κλιμακώνονται και θα γνωστοποιηθουν εντός της ημέρας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί