Νέο ξέσπασμα του Έμπολα στο Κονγκό

Η επιδημία Έμπολα ξεκίνησε στο Κονγκό το καλοκαίρι του 2018 και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.200 ανθρώπους, ενώ το νέο ξέσπασμα επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Νέο ξέσπασμα του Έμπολα καταγράφεται στην πόλη Μπάντακα στο βορειοδυτικό Κονγκό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Η Μπάντακα, πρωτεύουσα της επαρχίας Εκουατέρ, αποτελεί κόμβο μεταφορών του ποταμού Κονγκό με τον πληθυσμό να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε νέο ξέσπασμα του Έμπολα στην Μπάντακα, γι’ αυτό σχεδιάζω να μεταβώ εκεί για να παράσχω τεχνική υποστήριξη στην ομάδα αντιμετώπισης» δήλωσε ο Λονγκόντο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site «7sur7».

Δείγματα από τα ύποπτα κρούσματα εστάλησαν στο εθνικό Ινστιτούτο βιοϊατρικής και βγήκαν θετικά στον Έμπολα.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επιβεβαίωσε ότι η νέα εκδήλωση Έμπολα εντοπίζεται κοντά στην Μπάντακα, προσθέτοντας ότι έχουν καταγραφεί έξι ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις έχασαν τη μάχη. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο μάχης του Έμπολα στο ανατολικό τμήμα.

​Το Απρίλιο η χώρα επρόκειτο να κηρύξει το τέλος της επιδημίας του Έμπολα. Ωστόσο, περισσότερες από 50 ημέρες μετά την ανάρρωση του τελευταίου ασθενούς στις 27 Μαρτίου, νέα περίπτωση αναφέρθηκε στην ανατολική περιοχή Κίβου. Ο ασθενής πέθανε στις 10 Απριλίου.

Η επιδημία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.200 ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί