Η κυβέρνηση εμπαίζει 70.000 συνταξιούχους: Μας είχατε υποσχεθεί νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία

Χρεωμένοι με χιλιάδες ευρώ βρίσκονται 70.000 συνταξιούχοι, με ευθύνη της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε σχετικά ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) και μάλιστα για το λόγο αυτό θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Ιουνίου έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Το Ενιαίο Δίκτυο έχει αναδείξει το πρόβλημα, που σχετίζεται με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και τους φόρους που έχουν «φορτωθεί» αναίτια οι συνταξιούχοι, επειδή είχαν «την ατυχία» να λάβουν τα αναδρομικά τους για την περίοδο 2011 – 2014, επισημαίνεται επίσης, ενώ καλεί σε διαμαρτυρία τα μέλη του, αλλά και τους θιγόμενους συνταξιούχους, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 9:00 το πρωί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τον Δεκέμβριο του 2019, οι ΔΟΥ προχώρησαν σε ανάρτηση των σημειωμάτων πληρωμής προς τους συνταξιούχους, στο σύστημα TAXISNET. Τα σημειώματα αυτά αφορούσαν τα αναδρομικά που έλαβαν οι συνταξιούχοι για την περίοδο 2011-2014. Πρόκειται για περιπτώσεις καταβολών συντάξεων, οι οποίες είχαν καθυστερήσει να εκδοθούν, με ευθύνη της Πολιτείας, τρία έως τέσσερα έτη! Η εκκαθάριση όμως έγινε λες και τα ποσά αυτά είχαν καταβληθεί εντός του περασμένου έτους. Αποτέλεσμα ήταν οι συνταξιούχοι να βρεθούν από πρόστιμα και προσαυξήσεις, χρεωμένοι με χιλιάδες ευρώ…

«Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, έχει αναδείξει το θέμα από τον Ιανουάριο στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς και στην ΑΑΔΕ. Επίσης, γνωστοποίησε το θέμα στον Πρωθυπουργό και στους βουλευτές του κοινοβουλίου (έγιναν και σχετικές επερωτήσεις).

Μετά από συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Απ. Βεσυρόπουλο και τον διευθυντή του γραφείου του Υπ. Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, το ΕΝΔΙΣΥ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση άμεσα, η οποία επρόκειτο να συμπεριλάβει όσα είχαν προταθεί από το Δίκτυο στις επιστολές που είχαν κατατεθεί. Η διαβεβαίωση για την νομοθετική ρύθμιση, υπήρξε και από τον Υπουργό Χρ. Σταϊκούρα σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 29η Μαΐου. Το ΕΝΔΙΣΥ περίμενε, μετά και από τις σχετικές διαβεβαιώσεις, ότι η νομοθετική ρύθμιση θα περνούσε από μέρα σε μέρα και με αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας. Για δεύτερη φορά, το Υπουργείο, αλλά και ο Πρωθυπουργός, για δικούς τους λόγους, ανέβαλαν την νομοθετική ρύθμιση που αφορά φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις. Αντ’ αυτού άλλαξαν μόνο την καταληκτική ημερομηνία με νεότερη διάταξη, για δεύτερη φορά, από 29/5 σε 31/7 (μέσα στο καλοκαίρι) εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους συνταξιούχους!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφορά 70.000 συνταξιούχους, αλλά και τις οικογένειές τους, που μπαίνοντας στο TAXISNET βλέπουν ξαφνικά να είναι χρεωμένοι με χιλιάδες ευρώ. Συγχρόνως, τρέχουν οι φόροι, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις τους. Υπάρχει τεράστια αγωνία, αλλά και θυμός».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η κυβέρνηση εμπαίζει 70.000 συνταξιούχους: Μας είχατε υποσχεθεί νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία”

  1. Anti-logos

    εκλογές ’19:: “Στην ηλικιακή ομάδα των 55+ προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 43,2%…..”(!)
    Και δεν είδατε ακόμα τίποτα. Περιμένετε να πάρει “θέση” στο επιτελικό παρακράτος καμιά Ξαφά και θα ψάχνετε τη σύνταξη κάτω από την τηγανιτή πατάτα……
    ΚΑΙ ξέρατε (λόγω ηλικίας και εμπειρίας ΚΑΙ δεν ρωτήσατε..!!). Ο ιός δεν σας πείραξε, ο υιός θα σας ….γλεντήσει.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί