Κι επίσημα «εγχώρια τρομοκρατική» οργάνωση το κίνημα Antifa στις ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι πρόσθετες ομοσπονδιακές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σύντομα για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών σε όλη τη χώρα μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ενώ κρατείτο από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που ώθησε πολλούς κυβερνήτες να ζητήσουν την υποστήριξη της Εθνικής Φρουράς.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δύο ενημερώσεις με τον υπουργό Άμυνας Μαρκ ‘Εσπερ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ “και πρόσθετες ομοσπονδιακές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε το κίνημα Antifa να διωχθεί ως “εγχώρια τρομοκρατική” οργάνωση.

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: “Είμαι περήφανος που η κόρη μου συνελήφθη στις διαδηλώσεις”

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε πως είναι περήφανος για την κόρη του, η οποία συνελήφθη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από την αμερικανική αστυνομία στη Μινεσότα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η 25χρονη κόρη του Κιάρα συνελήφθη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πόλη. Σημείωσε την ηλικία της και ότι εκείνη δεν του ζήτησε την άδεια προτού πάει για να διαδηλώσει. «Είμαι υπερήφανος για εκείνη, που νοιάζεται τόσο πολύ και είναι διατεθειμένη να βγει εκεί έξω και να κάνει κάτι για αυτό», τόνισε.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο είπε ότι έκτοτε έχει μιλήσει με την κόρη του, που του αφηγήθηκε τη δική της εκδοχή των γεγονότων. «Διαδήλωνε ειρηνικά», τόνισε. «Πιστεύει πως ό,τι έκανε, το έκανε υπό το πνεύμα μιας ειρηνικής, με σεβασμό διαμαρτυρίας». Περισσότεροι από 300 άνθρωποι συνελήφθησαν στην πόλη της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου.

Το ABC News μετέδωσε πως η Κιάρα ντε Μπλάζιο βρισκόταν μεταξύ μιας ομάδας διαδηλωτών που αρνήθηκε να απομακρυνθεί από έναν δρόμο που είχε αποκλείσει.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη λόγω των διαδηλώσεων

Απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες θα επιβληθεί από απόψε στην πόλη της Νέας Υόρκης, λόγω των ταραχών που προκλήθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Μίλησα με τον κυβερνήτη (της Πολιτείας της Νέας Υόρκης) Άντριου Κουόμο και για την ασφάλεια όλων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη απόψε: θα ξεκινήσει στις 23.00 και θα αρθεί στις 5 το πρωί», τοπική ώρα, ανέφερε ο δήμαρχος.

Η Νέα Υόρκη ακολουθεί έτσι το παράδειγμα περίπου άλλων σαράντα πόλεων που αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τη νύχτα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί