Άνοιξαν ξανά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης ο δήμαρχος Ηρακλείου

Επίσκεψη σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με την ευκαιρία της επανεκκίνησης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Αγγελάκη επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό  Νέας Αλικαρνασσού όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αντώνη Περισυνάκη για τις συνθήκες επαναλειτουργίας του σχολείου. 

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος πραγματοποίησε επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα της οδού Πυράνθου όπου στεγάζονται το 30ο Δημοτικό, το 49ο Δημοτικό, το 2ο Ειδικό Σχολείο, το 19ο και το 41ο Νηπιαγωγείο. Εκεί είχε εκτενή ενημέρωση από τους διευθυντές και τους δασκάλους των σχολείων, άκουσε ορισμένα από τα αιτήματά τους και διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 

Αμέσως μετά δήλωσε σχετικά: «Χάρη στην μεθοδική  δουλειά όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και την πολύ καλή συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών, με την Περιφερειακή  Διεύθυνση Κρήτης  και την εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τα σχολεία της πόλης να ανοίγουν πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών και των καθηγητών  τους. Μετά τα λύκεια και τα γυμνάσια, πλέον άνοιξαν και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, είχα την ευκαιρία να δω από κοντά με πόσο μεράκι δούλεψαν οι ίδιοι οι δάσκαλοι στο διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν σε ένα όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον. 

Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ως Δήμος Ηρακλείου στηρίζουμε εμπράκτως τους δασκάλους, τους γονείς και τους μικρούς μαθητές και σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο.  Θα είμαστε δίπλα τους, πάντα στο μέτρο των  δυνατοτήτων  μας,  σε οτιδήποτε χρειαστούν και παράλληλα η προσοχή μας είναι και θα παραμείνει στραμμένη στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή  της περαιτέρω διάδοσης της πανδημίας». 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας από την πλευρά του ευχαρίστησε κι εκείνος τους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα ενώ απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλες τις υπηρεσίες αλλά και τις εταιρείες  του Δήμου που συνέβαλλαν στην προμήθεια, την φύλαξη και την διανομή των ειδών ατομικής προστασίας καθώς και στην επίλυση άλλων θεμάτων. 

 


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί