Στις 10 Ιουνίου οι υπογραφές για την έναρξη του έργου του μεγάλου καλωδίου Κρήτη – Αττική

Στο Ηράκλειο η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ

Στις 10 Ιουνίου θα πέσουν οι υπογραφές στο Ηράκλειο για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική. Στο Ηράκλειο θα βρεθεί και η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ που θα έχει επαφές με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Το συνολικό ποσό της επένδυσης είναι 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300-400 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν μέσω του ΕΣΠΑ και 200 εκατ. ευρώ από το μετοχικό κεφάλαιο της «Αριάδνη Interconnection», θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ, που υλοποιεί την ηλεκτρική διασύνδεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ είχε έρθει σε συμφωνία πριν από δύο εβδομάδες με εγχώρια τράπεζα για τη σύναψη δανείου εκτιμώμενου ύψους 400 με 500 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει όλο το σκέλος της χρηματοδότησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Αυτό τόνισε σε τηλεδιάσκεψη η διοίκηση της εταιρείας, με αφορμή τα ετήσια αποτελέσματα του 2019 και πρόσθεσε ότι ο τραπεζικός δανεισμός της τάξης των 400 εκατ. ευρώ έχει κλειδώσει ήδη με επιτόκιο κάτω του 2,5%, καθώς είχε προηγηθεί η συμφωνία αυτή της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί