Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Ψήφισμα ενάντια στις εξώσεις προσφύγων

Όχι στις εξώσεις προσφύγων από τα καμπ και από τα σπίτια στις γειτονιές

Άσυλο, χαρτιά, στέγαση σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσα στις πόλεις για όλες και όλους!

Στις 31 Μάη, όσοι πρόσφυγες έχουν πάρει άσυλο, θα πεταχτούν στο δρόμο αφού η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τους Δήμους, προχωράνε σε εξώσεις από τα καμπ και από τα σπίτια, στα οποία φιλοξενούνται.

Στο δρόμο θα βρεθούν πάνω από 300 πρόσφυγες που διαμένουν στον Ελαιώνα και δεκάδες από το Σχιστό, την Ριτσώνα, την Ελευσίνα και αλλού. Ανάμεσά τους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως ανάπηροι και γυναίκες μόνες με παιδιά, πολλά από τα οποία φοιτούν σε σχολεία. Ακόμη περισσότεροι θα πεταχτούν έξω από σπίτια που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και πολλές οικογένειες προσφύγων στην Κρήτη. Έχει ήδη ξεκινήσει αυτό καθώς μετά από πιέσεις και απειλές που ασκούνται σε βάρος των προσφύγων, αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια που διαμένουν νωρίτερα και από τις 31 Μάη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί να μεταφέρει πρόσφυγες από τα νησιά σε στρατόπεδα-φυλακές στην ενδοχώρα και γι αυτό θέλει να πετάξει στο δρόμο όσους κατάφεραν να πάρουν άσυλο και διαμένουν σε καμπ. Πρόκειται για μια άκαρδη ρατσιστική πολιτική που θα γεμίσει τις πλατείες και τα πάρκα με άστεγους και φτωχούς. Αυτή η πολιτική της ΝΔ πατάει πάνω στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά και στη γκετοποίηση των προσφύγων με τη δημιουργία στρατοπέδων αποκομμένων από τις κατοικημένες περιοχές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η πολιτική των δυνάμεων του συστήματος που αναγορεύει τους πρόσφυγες σε εχθρούς και εισβολείς, την ίδια ώρα που συνεχίζει τη στήριξη των στρατιωτικών-πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ ενάντια σε χώρες που σπαράσσονται από πολέμους, προκαλώντας ξεριζωμούς, φτώχεια και εξαθλίωση. Είναι η πολιτική που κολακεύει τα ακροδεξιά ακροατήρια και οπλίζει τα χέρια των φασιστών που καίνε ξενοδοχεία και δομές για πρόσφυγες.

Η ένταξη των προσφύγων σημαίνει πρόσβαση στο δικαίωμα στην εργασία, την παιδεία και την υγεία και όχι εγκατάλειψη στο δρόμο. Αντί να σπαταλάει η κυβέρνηση και η ΕΕ δισεκατομμύρια για επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, για την απομόνωση στα νησιά με νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τις καταδιώξεις προσφύγων στο Αιγαίο και τον Έβρο οδηγώντας σε πνιγμούς προσφύγων, για μαζικές απελάσεις και παράνομες «επαναπροωθήσεις» στη Βόρεια Ελλάδα, θα έπρεπε να διαθέσει κονδύλια για να ζουν αξιοπρεπώς στις γειτονιές μας, για να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να έχουν όλοι πρόσβαση στη υγεία.

Διεκδικούμε:

·         Να ακυρωθούν οι μαζικές εξώσεις.

·         Να κλείσουν οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες.

·         Ελεύθερη μετακίνηση σε όποια περιοχή ή χώρα θέλουν να μείνουν. Όχι σε φράκτες στον Έβρο και το Αιγαίο.

·         Να εξασφαλιστεί στέγαση για όλους σε σπίτια και σε δομές μέσα στις γειτονιές.

·         Η Περιφέρεια Κρήτης και οι τοπικοί Δήμοι να ανοίξουν τώρα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για όλους, άστεγους, πρόσφυγες, Ρομά.

·         Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να πάρουν χαρτιά και άσυλο τώρα. Να έχουν δικαίωμα στην εργασία.

·         Καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Χωράμε όλοι! Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι!

Συμμετέχουμε στις επικείμενες κινητοποιήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί