Πώς ακυρώνεται η Δημοκρατία στο δήμο Ηρακλείου ή όταν ο αντιδήμαρχος παραβιάζει τις αποφάσεις του ΔΣ

Από τη χθεσινή παρέμβαση του Ηλία Λυγερού με την επιστολή του προς τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, ας μείνουμε σε ένα θέμα, που αποδεικνύει τα πάντα: όντως στο δήμο Ηρακλείου υπάρχει θέμα Δημοκρατίας!

Δείτε: Ανοικτή επιστολή από τους «Ενεργούς Πολίτες» στον Δήμαρχο Ηρακλείου

Μεταφέρουμε το σχετικό απόσπασμα από τη χθεσινή επιστολή του κ. Λυγερού:

Μεταφορά  της  Λαϊκής  αγοράς  στο  Μασταμπά

   Σας είναι γνωστό  ότι το  το Δημοτικό Συμβούλιο  δεν  ψήφισε θετικά.  ( απόφαση  109/2020) στο συγκεκριμένο θέμα . Παρ όλα αυτά   το θέμα  τέθηκε   και  συζητήθηκε ( παρουσία του αντιδημάρχου  κ Σισσαμάκη , που θα ήταν και εισηγητής..)  στην επιτροπή λαϊκών αγορών της περιφέρειας  η οποία έλαβε και την σχετική απόφαση.  Επειδή σύμφωνα με τον νόμο  4497/2017 άρθρο 29&1 απαιτείται  η σύμφωνη γνώμη  του Δημοτικού Συμβουλίου ( που δεν υπάρχει ),  παρακαλώ  για την αποκατάσταση της νομιμότητας”.

Χρειάζεται περισσότερα να σχολιάσουμε;

Ειδικά στην περίπτωση της λαϊκής του Μασταμπά ο αντιδήμαρχος Γ. Σισσαμάκης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος. Ενώ γνωρίζει καλά ότι υπάρχουν πολλές και σοβαρές αντιρρήσεις για τη μεταφορά της λαϊκής συγκεκριμένο τμήμα της Παρασκευοπούλου, εκείνος προσπάθησε, ενώ όλοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια λόγω καραντίνας, να περάσει τη δική του θέση.

Δείτε: Καλοί μαθητές του Μητσοτάκη στη Λότζια: Ανήθικος χειρισμός αντιδημάρχου εν μέσω καραντίνας

Κι όταν δεν το κατάφερε, αφού το ΔΣ δε συμφώνησε την εισήγηση, πήγε στην Επιτροπή της περιφέρειας και δε μετέφερε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά την προσωπική του θέση!

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς παίζεται στο παρασκήνιο με αυτό το θέμα, αλλά για να τολμά ένας δημοτικός παράγοντας να κάνει τόσες αντιδημοκρατικές έως ανήθικες κινήσεις, μάλλον υπάρχουν λόγοι…

Ας μας τους εξηγήσει ο ίδιος ή ο πολιτικός προϊστάμενός του, δήμαρχο Ηρακλείου, που επίσης εκτίθεται με τέτοιους χειρισμούς…

ΥΓ: Το ότι υπάρχει “κάτι” πίσω από την υπόθεση της μεταφοράς από η μια άκρη στην άλλη της Παρασκευοπούλου, εκεί όπου λειτουργεί η λαϊκή σχεδόν 4 δεκαετίες (γιατί, πχ, δεν πάει στο “ανοικτό γήπεδο μπροστά από το γήπεδο του ΠΟΑ;) το “λέει” με άλλα λόγια και το γεγονός ότι πολλοί από τους επαγγελματίες που αντιδρούν έχουν δεχτεί έμμεσες ή άμεσες απειλές για τα επιχειρηματικά τους θέματα…

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πώς ακυρώνεται η Δημοκρατία στο δήμο Ηρακλείου ή όταν ο αντιδήμαρχος παραβιάζει τις αποφάσεις του ΔΣ”

  1. Anti-logos

    Ο Μπατσοχοΐδης “έλυσε” τα χεράκια του αχόρταγου για ξύλο κάθε λογής “χωροφύλακα”, και ο Τάκης ο Κνίτης, της “αυτοδιοίκησης”, που …..υποφέρει κάτω από το ζυγό της απλής αναλογικής που καταργεί τις δικτατορίες.

    https://tvxs.gr/news/skitsa/den-allakse-o-kapitalismos

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί