Τελικά, αυτοί μας αξίζουν;

Του Γιώργου Δημητρίου

Ενώ η νέα οικονομική κρίση είναι στην πόρτα μας,η κυβέρνηση… του κ Αδωνη Γεωργιάδη δεν γνωρίζει καθώς λέει το χρονικό διάστημα της, και για αυτό δεν έχει επιλέξει την πολιτική της πιστωτικής επέκτασης για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας.

Ενα νέο θέατρο Μητσοτάκη αναμένεται αναφορικά με το οικονομικό πακέτο που θα λάβει η Ελλάδα απο την Ε.Ε 9,5 δισ. δάνεια και 22,5 δισ. επιχορήγηση.

Οπως ήδη έχω γράψει σε άρθρο μου στο Candia Doc η οικονομική κρίση θα διαρκέσει μέχρι και το 2023 (McKinsey report march 2020).

Ο,τιδήποτε άλλο ακούτε μη του δίνετε καμμία σημασία, άλλωστε το επιβεβαίωσε η Κομισιόν με το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ προβλέπει ότι θα πρέπει το δημόσιο έλλειμα να μην είναι μεγαλύτερο του 3%.

Για να επιτυγχάνεται αυτός ο όρος ,η Ελλάδα πχ εάν έχει έλλειμμα 10% το χρόνο,θα πρέπει να λάβει

δημοσιονομικά μέτρα 7% ΤΟΥ ΑΕΠ (φόροι – μείωση μισθών – συντάξεων κλπ), δηλαδή μέτρα 11 δισ κατ’έτος για να λάβει τη βοήθεια των 7 δισ. του ευρωπαικού πακέτου.

Αυτή η κοροϊδία θα εμφανιστεί ως ΣΩΤΗΡΙΑ και ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ

Τα 9,5 δις ευρώ απο το πακέτο είναι δάνειο άρα πρόκειται για μνημονιάρα παλαιάς κοπής το οποία η Ελλάδα θα  ισχυρίζεται ότι δεν το χρειάζεται μιάς και θα έχει πολιτικές επιπτώσεις.

Τα 22,5 δισ είναι το ΜΕΓΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ το οποίο είναι προϊόν μιας ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΣΑΦΕΙΑΣ των Γερμαναράδων. Πώς γίνεται αυτό? Τα 22,5 δισ θα εκταμιευτούν σε 3 ισόποσες δόσεις των 7 δισ κατ’ έτος το 2021-2022-2023,και ΠΡΟΣΕΞΤΕ ότι η μόνη προϋπόθεση…αλλά προϋπόθεση,είναι το δημόσιο έλλειμμα να μην ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ το 3% του ΑΕΠ.

Αβασάνιστα προκύπτει ότι:

1) Η Ε.Ε εμμέσως αναγνωρίζει ότι η κρίση θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και το 2023.

2) Η Ελλάδα απο τα 22.5 δισ δεν θα μπορέσει να εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ χωρίς ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ακριβώς γιατί το έλλειμμα θα υπερβαίνει το όριο του 3% του ΑΕΠ κατά πολλές μα πολλές μονάδες πιστέψτε με. ( ΔΝΤ 12,5% μέχρι 31-12-2020), (Ε.Ε 12-15%), ενώ η γνώμη μου όπως την ξαναδιατύπωσα σε άρθρο μου θα φτάσει σωρευτικά το 24% του ΑΕΠ μέχρι το 2023.

Οι παπαγάλοι είναι έτοιμοι να αναπαράγουν το ”κουτόχορτο” της κυβέρνησης του Άδωνη ,ο οποίος θα παρελάσει από τα αμοιβόμενα και εν πολλοίς χειραγωγούμενα ΜΜΕ,να δημιουργήσουν ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ενώ θα διεξάγονται ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ πάνω σε ένα ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Και ποιό είναι αυτό το υποτιθέμενο γεγονός;.Μα η νεα επιτυχία του ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ χωρίς ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Πάμε σε εκλογές και ολοταχώς σε νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ των ΑΡΙΣΤΩΝ κακοδιαχειριστών των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ απο σύστασης του νεοελληνικού κράτους.

ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ;…ΙΣΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ”ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥ” ΚΑΙ ΤΟΝ ”ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΤΟΥ”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί