Πώς θα επαναλειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δευτέρα

Πίσω στις τάξεις επιστρέφουν τη Δευτέρα όχι μόνο τα παιδιά του δημοτικού αλλά και τα μικρότερα παιδιά στα νηπιαγωγεία αλλά και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Με αφορμή την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών η αρμόδια Υφυπουργός του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου με τις προδιαγραφές επαναλειτουργίας τους.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι τα μέτρα που περιγράφονται στην εγκύκλιο αφορούν τόσο τις προδιαγραφές λειτουργίας των μονάδων, όσο και την προσέλευση και μεταφορά παιδιών από και προς αυτές, καθώς και τους γενικούς κανόνες υγιεινής όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιορισμού στενών επαφών μεταξύ παιδιών, προσωπικού και γονέων όπως:
⦁Ο διαχωρισμός των παιδιών σε μικρές ομάδες, που δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.
⦁Επιμερισμός των παιδιών σε τμήματα με ανώτατο αριθμό τα 15 παιδιά.
⦁Η χρήση συγκεκριμένης αίθουσας από κάθε ομάδα και η αποφυγή αλληλεπίδρασης παιδιών από διαφορετικές αίθουσες
⦁Η αποφυγή ή τροποποίηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τραπεζαρίες

«Η αναστολή λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών επιτέλεσε το σκοπό της, που δεν ήταν άλλος από τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Τη Δευτέρα, οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν ξανά για να υποδεχθούν τα παιδιά και να τους παρέχουν τις πολύ σημαντικές τους υπηρεσίες. Τόσο το προσωπικό των μονάδων, όσο και οι γονείς θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται για τη λειτουργία τους και να καθοδηγούν κατάλληλα τα παιδιά, για να αποφευχθεί η εμφάνιση κρουσμάτων και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων», αναφέρει σε σχετική δήλωσή της η κ. Μιχαηλίδου.

Η ίδια σε δηλώσεις της σήμερα σστον ΑΝΤ1, είπε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες, που μπορεί να υπάρχουν, καθώς τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να πειθαρχήσουν σε κανόνες, αλλά επισήμανε πως οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται βέβαιοι ότι θα κυλήσουν ομαλά.

Χαρακτηριστικά είπε ότι θα πρέπει οι γονείς να αποφεύγουν να μπαίνουν μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και να μη δίνουν στα παιδιά παιχνίδια από το σπίτι. Οδηγίες θα υπάρχουν και για τους εργαζομένους, όπως η τήρηση αποστάσεων για τα παιδιά κι ο τρόπος με τον οποίο θα μοιράζονται και θα παίζουν με τις μπάλες για παράδειγμα.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είπε ότι σε λίγες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για τις εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ τα voucher θα δοθούν στους δικαιούχους τις επόμενες βδομάδες.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί