Ο Άδωνις δίνει και επίσημα το δικαίωμα σε γνωστό εμπορικό κέντρο να λειτουργεί τις μισές Κυριακές του χρόνου – Παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ

Με τροπολογία που κατατέθηκε εμβόλιμα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Στο ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας του εκπτωτικού χωριού Mc Arthur Glen επανέρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης με τροπολογία που κατατέθηκε εμβόλιμα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Ανάπτυξης δίνει και επίσημα το δικαίωμα, στο γνωστό εμπορικό κέντρο στα Σπάτα να λειτουργεί τις μισές Κυριακές του χρόνου. Κι αυτό συμβαίνει παραβιάζοντας τη σχετική απόφαση του ΣτΕ το 2017 (όπου είχε προσφύγει το Mc Arthur Glen), η οποία είχε ταχθεί κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα απασχολεί την επικαιρότητα, καθώς για πρώτη φορά είχε “σκάσει” στις αρχές Ιανουαρίου όταν δηλαδή το υπουργείο Ανάπτυξης δημοσίευσε διάταξη σε ΦΕΚ που έδινε το δικαίωμα στα συγκεκριμένα εμπορικά κέντρα να ανοίγουν και τις Κυριακές.

Επιχειρώντας μάλιστα να δικαιολογήσει τη ρύθμιση αυτή ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριζε ότι  το εκπτωτικό χωριό «είναι δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα»

Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο των εργαζομένων όσο και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Ενδεικτικά δε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θέμης Γρηγοριάδης, μιλώντας στο tvxs είχε κάνει λόγο για «φαιδρές δικαιολογίες, οι οποίες επιχειρούν να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία στοχεύει στο να παρασύρει τον εμποροϋπάλληλο σε ένα εξουθενωτικό ωράριο».

Παράλληλα, πηγές από την ΕΣΕΕ ανέφεραν στο tvxs πως το θέμα εξετάζεται με προσοχή από νομικής απόψεως, προσθέτοντας ότι θα εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να υπερασπιστούν την απόφαση που έλαβε το ΣτΕ για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Σύμφωνα με την νέα τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ «Κύρωση α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. “Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις”: α) Προστίθεται στις περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, κατά την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, εκτός από την δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου και η περιοχή που βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Πάρκο Γιαλού – Άγιος Δημήτριος-Πύργος στον δήμο Σπάτων της Περιφέρειας Αττικής».

Και αυτή η τροπολογία, όπως και η παλαιότερη διάταξη του υπουργείου του Άδωνι Γεωργιάδη, καταγγέλλεται από αρμόδιους φορείς και εργαζόμενους ως «φωτογραφική».

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί