Κοινοβουλευτική παρέμβαση Σ. Βαρδάκη για την καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος συμπαράστασης

Το θέμα της παύσης χορήγησης επιδόματος συμπαράστασης ετέρου προσώπου, το οποίο χορηγείται από την ίδρυση του ταμείου σε ασθενείς ασφαλισμένους καθώς και τα μέλη των οικογενειών αυτών, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν και χρειάζονται συμπαράσταση ετέρου προσώπου, φέρνει στη βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης καταθέτοντας αναφορά προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του  ΕΝΩΤΙΚΟΥ Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, προς τη Γενική Διεύθυνση Παροχών Υγείας ΕΦΚΑ με αρ. Πρωτ. 7899/27-5-2020.

Από την αρχή του έτους το ταμείο έχει παύσει την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος, αν και οι ασφαλισμένοι πληρούν τις προϋποθέσεις για την καταβολή του.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να μας απαντήσει για το λόγο καθυστέρησης καταβολής του συγκεκριμένου επιδόματος, καθώς, με τις διατάξεις του άρθρου 32 του Ν.4387/2016, όπως αυτές τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.4445/2016 ορίζεται ότι:

«Οι διατάξεις που αφορούν στην υπαγωγή στην ασφάλιση για παροχές ασθένειας σε είδος και σε χρήμα, καθώς και το είδος, την έκταση, το ύψος, τα δικαιούχα πρόσωπα και τη διαδικασία χορήγησης των παροχών σε χρήμα, των εντασσόμενων στον Ε.Φ.Κ.Α. φορέων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών, εξακολουθούν να ισχύουν, όπως ίσχυαν κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, μέχρι την έκδοση του Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών του Ε.Φ.Κ.Α.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί