Καταγγελία Δ. Τεμπονέρα: Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας

«Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, -που ακόμα και ο ΣΕΒ δεν θα τολμούσε να καταθέσει- η κυβέρνηση τολμά να «βάλει χέρι» για πρώτη φορά, τα τελευταία 70 χρόνια, στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας»

«Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση τολμά να «βάλει χέρι» για πρώτη φορά, τα τελευταία 70 χρόνια, στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας», τονίζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «σύμφωνα με την τροπολογία στο πλαίσιο του μηχανισμού που προβλέπει την μερική επιδότηση του κράτους, σε όσους θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, για 4 μήνες, εφεξής θα καταβάλλεται αναλογία του επιδόματος αδείας και του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2020, υπολογιζόμενα επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας που θα ανέρχεται στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων!».

Επιπλέον ο Δ.Τεμπονέρας προσθέτει ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει ξανά χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό κλπ σε επίδομα πείνας 534 ευρώ, εξαιρεί από την οικονομική ενίσχυση ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, αρνείται ως κράτος να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των επιδοματούχων στον ονομαστικό τους μισθό, κάνει δώρο σε μεγάλη ιδιωτική αεροπορική εταιρία, τεράστια ποσά απαλλάσσοντας την από την υποχρέωση κάλυψης των μισθών μέχρι τέλος του έτους, μετατρέπει σε «αιώνιους ανέργους» χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, αντί να δώσει ισχυρά κίνητρα για προσλήψεις, κάνει κι άλλο λάστιχο το ωράριο των εργαζομένων, που θα εργάζονται 25% λιγότερο, χωρίς μείωση αποδοχών, αλλά θα ξεχνάνε την αμειβόμενη υπερωρία και συνεχίζει τις αναστολές συμβάσεων και την πολιτική φτωχοποίησης των εργαζομένων».

Τέλος, ο εργατολόγος σχολιάζει καυστικά ότι «ακόμα και ο ΣΕΒ δεν θα τολμούσε να καταθέσει μια τέτοια τροπολογία».

Αναλυτικά η ανάρητση του Δ.Τεμπονέρα:

Πριν από 70 περίπου χρόνια, οι νόμοι 1777 και 1901 του 1951, όριζαν ότι «οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας δύνανται δια κοινών αποφάσεων να προσδιορίζουν εκτάκτως οικονομικάς ενισχύσεις κατά τις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα εις χρήμα ή εις είδος».

Το καθεστώς ίσχυσε έως το 1980, οπότε με το νόμο 1082 ρυθμίζεται οριστικά και για πάντα, το ύψος και ο χρόνος καταβολής των δώρων εορτών και αδείας.

Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση τολμά να «βάλει χέρι» για πρώτη φορά, τα τελευταία 70 χρόνια, στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας.

Σύμφωνα με την τροπολογία στο πλαίσιο του μηχανισμού που προβλέπει την μερική επιδότηση του κράτους, σε όσους θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, για 4 μήνες, εφεξής θα καταβάλλεται αναλογία του επιδόματος αδείας και του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2020, υπολογιζόμενα επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας που θα ανέρχεται στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων!

Επιπλέον η κυβέρνηση:

1.Καταδικάζει ξανά χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό κλπ σε επίδομα πείνας 534 ευρώ.

2.Εξαιρεί από την οικονομική ενίσχυση ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

3.Αρνείται ως κράτος να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των επιδοματούχων στον ονομαστικό τους μισθό.

4.Κάνει δώρο σε μεγάλη ιδιωτική αεροπορική εταιρία, τεράστια ποσά απαλλάσσοντας την από την υποχρέωση κάλυψης των μισθών μέχρι τέλος του έτους.

5.Μετατρέπει σε «αιώνιους ανέργους» χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, αντί να δώσει ισχυρά κίνητρα για προσλήψεις.

6.Κάνει κι άλλο λάστιχο το ωράριο των εργαζομένων, που θα εργάζονται 25% λιγότερο, χωρίς μείωση αποδοχών, αλλά θα ξεχνάνε την αμειβόμενη υπερωρία!

7.Συνεχίζει τις αναστολές συμβάσεων και την πολιτική φτωχοποίησης των εργαζομένων.

Ακόμα και ο ΣΕΒ δεν θα τολμούσε να καταθέσει μια τέτοια τροπολογία….

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί