Φιέστα-πρόκληση των Τούρκων στην Αγία Σοφία (βίντεο)

Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν, ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Φιέστα με βιντεοπροβολείς, ψηφιακά εφέ και ανάγνωση του Κορανίου μέσα στο μνημείο.

Φιέστα έξω απ’ την Αγία Σοφιά διοργάνωσε την Παρασκευή (29/05) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, συνεχίζοντας τις προκλήσεις.

Από το πρωί της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος συμμετείχε σε εκδηλώσεις, απευθύνοντας χαιρετισμούς από την προεδρική κατοικία προς τα δεκάδες σκάφη που κατευθύνονταν στον κόλπο όπου δεσπόζει η Αγιά Σοφιά.

ΥΠΕΞ για Αγία Σοφία: Απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της

Να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της καλεί το υπουργείο Εξωτερικών την Τουρκία αναφορικά με την χρήση του μνημείου για το σόου που έγινε για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

«Η σημερινή ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός οικουμενικού μνημείου που προστατεύεται από την UNESCO ως τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργεί ως μουσείο από το 1935, συνιστά απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της αλλά και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Περαιτέρω υπογραμμίζει ότι η ενέργεια αυτή προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα και εκθέτει εκ νέου την Τουρκία, η οποία οφείλει να σέβεται τόσο τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς όσο και την UNESCO, των οποίων είναι μέλος.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί