Υπεγράφη το οδικό έργο Πλάτανος – Σφηνάρι Χανίων προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ

Την ένταξη του οδικού έργου Πλάτανος – Σφηνάρι στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης, υπέγραψε σήμερα στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
«Το έργο με προϋπολογισμό 20.145.000 ευρώ είναι ένα έργο η μελέτη του οποίου ξεκίνησε από τον Γρηγόρη Αρχοντάκη, συνεχίστηκε από τον Αποστόλο Βουλγαράκη και ολοκληρώνεται με το Νίκο Καλογερή με τη συνεργασία των υπηρεσιών και είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που με την παράκαμψη των Τοπολίων ξεπερνούν τα 45 εκ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, αναφερόμενος και στο έργο της οδικής ασφάλειας που είναι 9,5 εκ. ευρώ για την Π.Ε. Χανίων.

Η σημασία του έργου

Το έργο αφορά βελτίωση υφιστάμενου οδικού τμήματος και κατασκευή νέου συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων στο τμήμα της επαρχιακής οδού από Πλάτανο ως Σφηνάρι. Όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής ο εν λόγω οδικός άξονας είναι η με αριθμό 1 επαρχιακή οδός της Π.Ε. Χανίων, η οποία για το τμήμα της Καστέλι-Πλάτανος, εντάσσεται στο πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο του Νομού και αποτελεί οδικό άξονα σύνδεσης των νοτιοδυτικών περιοχών του νομού, με έντονη τουριστική δραστηριότητα, με τον Βόρειο Οδικό Άξονα (ΒΟΑΚ) και το λιμάνι της Κισσάμου. Επίσης εξυπηρετεί μέσω δευτερεύοντος δικτύου τους οικισμούς που υπάγονται στις δημοτικές ενότητες Πλατάνου και Λουσακίων.

Περιγραφή του έργου

Η υφιστάμενη χάραξη είναι ανεπαρκής για τα σημερινά δεδομένα σε σχέση και με τον όγκο της διερχόμενης κυκλοφορίας. Η πράξη έχει στόχο την βελτίωση της χάραξης και των λοιπών γεωμετρικών στοιχείων του δρόμου, έτσι ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βαθμιαίας ανάπτυξης της περιοχής. Το αντικείμενο του έργου αφορά την βελτίωση υφιστάμενου οδικού τμήματος και κατασκευή νέου συνολικού μήκος 6.96χλμ.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: χωματουργικά, κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (τοιχία, οχετοί, επενδεδυμένες τάφροι κλπ), κατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτοτάπητα, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και φυτεύσεις. Προβλέπεται η κατασκευή μιας γέφυρας με δύο ανοίγματα συνολικού μήκους 58,18μ. και ένας ισόπεδος κόμβος με τον ηλεκτροφωτισμό του. Επίσης αντικείμενο της πράξης είναι η μετατόπιση δικτύων κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ), από τη ζώνη διέλευσης της οδού, η απαλλοτρίωση των απαιτούμενων εδαφικών εκτάσεων καθώς και ο τεχνικός Σύμβουλος υποβοήθησης για την υλοποίηση του έργου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί