Το τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για τις «αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς πρακτικές των διοικήσεων των δημοσίων δομών υγείας»

«Δε σταματούν οι καταγγελίες εργαζομένων υγειονομικών για ρεβανσιστικές πρακτικές ενάντια στους ανθρώπους που προσέφεραν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει με αντιδημοκρατικές πρακτικές να επιβεβαιώνει την αναβίωση των σκοτεινών εποχών της Δεξιάς, τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση: «Δε σταματούν οι καταγγελίες εργαζομένων υγειονομικών για ρεβανσιστικές πρακτικές ενάντια στους ανθρώπους που προσέφεραν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στήριξαν το δημόσιο σύστημα υγείας. Δε σταματούν οι καταγγελίες για αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων των νοσοκομείων και προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων, προκειμένου να μη χαλάσει το κυβερνητικό αφήγημα της «επιτυχίας».

Στις παραπάνω όμως, καταγγελίες έρχεται να προστεθεί και η παρακολούθηση των εργαζομένων με κάμερες  στο Γ.Ν. Ευαγγελισμός, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και κέντρο αναφοράς για ύποπτα κρούσματα κοροναϊού. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε θαλάμους βαρέως πασχόντων και σε χώρους εργασίας γιατρών και νοσηλευτών. Η διοίκηση του Γ.Ν. Ευαγγελισμός γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και βασικούς κανονισμούς ασφάλειας προσωπικών δεδομένων.

Επιπροσθέτως, το έργο «χαρτογράφησης των χώρων που θα τοποθετηθούν οι κάμερες» γίνεται με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και δημοσίευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας. Δυστυχώς, ύποπτες και αδιαφανείς πρακτικές με αναθέσεις για παροχή υπηρεσιών υιοθετούνται από τις περισσότερες διοικήσεις των νοσοκομείων προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία των διοικήσεων του ΕΣΥ.

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς πρακτικές της κυβέρνησης και δηλώνουμε ότι μαζί με τους εργαζόμενους και τους  πολίτες θα αγωνιστούμε για δημοκρατία, διαφάνεια και αξιοκρατία στο δημόσιο σύστημα υγείας».

left.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί