Σ. Βαρδάκης: «Όσο και αν κρύβεστε κ. Πέτσα θα απολογηθείτε στον ελληνικό λαό για την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος»

Προκλητικά αδιάφορη συνεχίζει να είναι η Κυβέρνηση για τα 20 εκ. ευρώ προς τα Μ.Μ.Ε., καθώς καμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας, στην ερώτηση που κατέθεσαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, σχετικά με την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών λόγω της πανδημίας. Άγνωστα παραμένουν μέχρι σήμερα, παρά τις διαδοχικές ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τα κριτήρια και τα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) που επιχορηγήθηκαν. 

Ο Υπουργός παραδέχεται ότι η εκπόνηση του σχεδίου της επικοινωνιακής εκστρατείας ανατέθηκε σε ανάδοχο εταιρία, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς κριτήρια στην κατανομή αρχικώς, πέραν του ότι αυτή θα πρέπει να γίνει προς το σύνολο των κατηγοριών των Μ.Μ.Ε. (έντυπο, ηλεκτρονικό, κανάλια). Στην απάντησή του ο Υπουργός, αναφέρει ωστόσο ότι στην κατανομή της συνολικής δαπάνης, θα υπάρξει συμμετοχή  των τοπικών και περιφερειακών Μ.Μ.Ε.

Η μοναδική διαδικασία αξιολόγησης που αναμένεται να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα, αφορά στο πρόγραμμα χρηματοδότησης Τύπου, που σύμφωνα με τον Υπουργό θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή, συστάθηκε Γνωμοδοτική Επιτροπή με αντικείμενο την αξιολόγηση εντύπων για την τήρηση της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας. «Δυστυχώς ακόμα και σε αυτή τη διαδικασία, είναι αμφίβολη η αντικειμενική κατανομή των κονδυλίων προς τις εφημερίδες.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδάκης.

Ωστόσο στην απάντησή του ο Υπουργός, κάνει αναφορά στην στήριξη που παρείχε η Κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις Μ.Μ.Ε., έντυπων και ηλεκτρονικών, χρησιμοποιώντας το Μητρώο που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το οποίο δημιουργήθηκε πρώτη φορά επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπει μια τάξη στην ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Η Κυβέρνηση παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία που είχε υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το μητρώο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, μόνο για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, αλλά το αγνοεί για την κατανομή των κονδυλίων ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Επιπλέον, από τις 6 Απριλίου, οπότε και ασκήσαμε την πρώτη κοινοβουλευτική παρέμβαση για το θέμα, ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για την κατανομή των κονδυλίων, δεν μας έχει δοθεί καμία τεκμηριωμένη απάντηση, με το πρόσχημα ότι η ενημερωτική καμπάνια είναι ακόμα σε εξέλιξή. Ο κόσμος απαιτεί αντικειμενική ενημέρωση και διαφάνεια και προς αυτή τη κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα να αναδείξουμε τις πτυχές της επικοινωνιακής καμπάνιας της Κυβέρνησης.», συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί