Ούτε καν αντιστάθηκε στη σύλληψη ο αδικοχαμένος George Floyd – Νέα βίντεο στο φως

Νέα αποκαλυπτικά βίντεο ήρθαν στο φως που καταγράφουν τα γεγονότα πριν από τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ διαψεύδοντας, όπως καταγράφεται, τους ισχυρισμούς των εμπλεκόμενων αστυνομικών ότι ο άοπλος άνδρας αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Δείτε: ΗΠΑ: Σάλο προκαλεί νέα δολοφονία άνδρα κατά την σύλληψή του (βίντεο)

 Υποστηρικτής του Τραμπ και ρατσιστής ο αστυνομικός που πάτησε στο λαιμό και σκότωσε Αφροαμερικανό στις ΗΠΑ

Κύμα οργής για τη δολοφονία του George Floyd

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί ο Φλόιντ, ύποπτος για υπόθεση πλαστογραφίας, εντοπίστηκε να οδηγεί το αμάξι του αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Αφού του ζητήθηκε να βγει από το όχημα, εκείνος το έκανε και κατόπιν «προέβαλλε αντίσταση», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών. 

Ένα βίντεο ωστόσο, που μετέδωσε το FOX 9, το οποίο καταγράφει τις στιγμές πριν τη σύλληψη του Φλόιντ, δύο αστυνομικοί εμφανίζονται να τραβούν βίαια τον άνδρα από το όχημα και να του φορούν χειροπέδες. Ο Φλόιντ δείχνει να συμμορφώνεται στις εντολές των αστυνομικών και να μην αντιστέκεται στη σύλληψη. 

Σε πρόσθετα πλάνα από κάμερα ασφαλείας που εξασφάλισε το CBS News ο Φλόιντ εμφανίζεται λίγες στιγμές αργότερα να κάθεται στο πεζοδρόμιο φορώντας χειροπέδες, ενώ ένας από τους αστυνομικούς τον πλησιάζει και τον σηκώνει.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι ήδη γνωστά και έχουν προκαλέσει οργισμένες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για το θάνατο ενός ακόμη Αφροαμερικανού από το χέρι αστυνομικού. Ένας από τους αστυνομικούς ρίχνει τον Φλόιντ στο έδαφος βάζει το γόνατο στο λαιμό του και τον πιέζει ενώ εκείνος φωνάζει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω! Μη με σκοτώσεις!».

Ο αστυνομικός με το χέρι στην τσέπη συνεχίζει να τον πατάει στο λαιμό, μέχρι που του προκαλεί ασφυξία. Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ με την αστυνομία να τον αποδίδει σε… «ιατρικό συμβάν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί