Μουσική κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή το απόγευμα σε διάφορα σημεία της πόλης του Ηρακλείου

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου – Παράρτημα Κρήτης :

“Γινόμαστε και εμείς, κρίκοι στην αλυσίδα…

Την Παρασκευή το απόγευμα το Ηράκλειο μεγαλώνει την αλυσίδα.Στον Άγιο Μηνά, συνάδελφοι τραγουδούν σκοπούς του τόπου μας. Στην πλατεία Δασκαλογιάννη, μια παρέα μπουζουκιών κουρδίζει, την ίδια ώρα που στον Άγιο Τίτο μας ταξιδεύει η παράδοση. Στη “γιάφκα” του Λάκου παίζουν οι Ρεμπέτες, ενώ στο πάρκο Θεοτοκόπουλου μαζεύονται οι μελωδίες του αγγλόφωνου ρεπερτορίου. Ακολουθώντας το πρότυπο της ανάλογης κίνησης που έγινε στην Αθήνα, καλλιτέχνες και σχήματα κάθε λογής παίζουμε και τραγουδάμε στο κέντρο του Ηρακλείου με φυσικό ήχο, αυθόρμητα, έχοντας ως στόχο όχι την προσωπική μας προβολή αλλά να διεκδικήσουμε συνολικά ως μουσικοί τα δικαιώματα μας. Όλα τα είδη μουσικής ειναι ευπρόσδεκτα όπως και όλων των ειδών τα σχήματα!

Διαδηλώνουμε για το δικαίωμά μας στη δουλειά! Για το δικαίωμα όλου του κόσμου να έχειπρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό. Γιατί η τέχνη – όπως και η υγεία, η παιδεία, οαθλητισμός, όπως καθετί που συμπληρώνει τη ζωή των ανθρώπων και της κοινωνίας – είναιανάγκη και δικαίωμα για όλους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στείλε μήνυμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σου στην σελίδα μας στο facebook ή στο mail: pmu.crete@gmail.com

Γίνε και εσύ κρίκος στην αλυσίδα! “

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί