Κ. Αρβανίτης για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη: Τουλάχιστον ντροπή, κύριε Υπουργέ

Απάντηση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και σκιώδους εισηγητή της GUE/NGL για θέματα Κράτους Δικαίου, Κώστα Αρβανίτη, για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για το θέμα Δημάκη:

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης αντί να επιλέξει τον μοναδικό έντιμο δρόμο, αυτόν της διόρθωσης, έστω και την τελευταία στιγμή, ενός (ακόμη) κυβερνητικού λάθους, επέλεξε – για πολλοστή φορά στη μακρά και αμφιλεγόμενη πολιτική πορεία του από τη μία άκρη του πολιτικού φάσματος στην άλλη – να επιτεθεί σε έναν αδύναμο.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης, αντί να λειτουργεί ως μέλος της Κυβέρνησης ενός ευνομούμενου Κράτους που προστατεύει και σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της, καλύπτει πολιτικά τα σαδιστικά παιχνίδια σε βάρος ενός ανθρώπου που διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά του στη μόρφωση. 

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης, όπως επί μήνες έπραξε και στο προσφυγικό, αντί να δώσει εξηγήσεις για την πλήρη αποτυχία της ακροδεξιάς έμπνευσης πολιτικής του, καταφεύγει σε μικροκομματικές αθλιότητες επιτιθέμενος στους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τόλμησαν να υπερασπιστούν όχι απλά έναν απεργό πείνας έγκλειστο των φυλακών, αλλά έναν νέο άνθρωπο που δεν διεκδικεί τίποτα περισσότερο από αυτό που δικαιούται και μια Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Πολιτεία του οφείλει.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης, όπως εξέθεσε διεθνώς τη χώρα μας στο προσφυγικό, έτσι ετοιμάζεται να εκθέσει την Ελλάδα ως μια αυταρχική χώρα που δεν σωφρονίζει αλλά τιμωρεί. 

Τη στιγμή μάλιστα που τέτοιες πρακτικές γίνονται αφορμή για να ξεκινήσουν συζητήσεις εξόδου της Πολωνίας από την ΕΕ, είναι ντροπή η ελληνική κυβέρνηση, με τον μέχρι χθες πρώτο τη τάξει Υπουργό, να ακολουθεί πολιτικές Βίσεγκραντ υπονομεύοντας το Κράτος Δικαίου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοείται από τις μισές αλήθειες και τα ψέματα των ανακοινώσεων του Υπουργείου που προΐσταται ο κύριος Χρυσοχοΐδης. Θα επιμείνουμε στη μοναδική έντιμη επιλογή, να υπερασπιστούμε τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη, όπως θα υπερασπιστούμε κάθε πολίτη, μέσα και έξω από τις φυλακές, που διεκδικεί αυτά που το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία εγγυώνται. Και δεν θα αφήσουμε, όσο περνά από το χέρι μας, να εκθέτει διαρκώς τη Δημοκρατική Ελλάδα στην Ευρώπη. 

Πάντα μαζί με το Δίκαιο και τις Αξίες, μαζί με όσους αγωνίζονται γι’ αυτά – απέναντι στους Χρυσοχοΐδηδες.

Μέχρι τέλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί