Εργατικό δυστύχημα ο θάνατος του άνδρα που έπεσε από το μπαλκόνι στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, με αφορμή τον θάνατο άνδρα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο, ο οποίος έπεσε απο μπαλκόνι.

Δείτε: Ηράκλειο: Έπεσε από το μπαλκόνι και βρήκε τραγικό θάνατο

Όπως ενημερώνει, πρόκειται για τον 65χρονο Α. Κ., ο θάνατός του οποίου αποτελεί εργατικό δυστύχημα.

Μάλιστα, μέλη του συνδικάτου βρέθηκαν στο σημείο και καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρεται:

«Ένα νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στο κέντρο του Ηρακλείου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με θύμα τον συνάδελφο Α.Κ. ηλικίας 65 ετών, έπειτα από πτώση από τον 4ο όροφο σε επισκευή.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου βρέθηκαν στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας.

Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει ώστε να ζήσει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να παλέψουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.»

*Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από το αρχείο

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί