Διαμαρτύρονται οι μάγειρες και οι ζαχαροπλάστες του Ηρακλείου (Φωτογραφίες)

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα μάγειρες και ζαχαροπλάστες στο Ηράκλειο.

Οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι του κλάδου, ξεκίνησαν την συγκέντρωσή τους στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου και γνωστοποίησαν τα αιτήματά τους στον Περιφερειάρχη.

Τα αιτήματα εστιάζουν στην ανάγκη στήριξης του κλάδου που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του τουρισμού, όπως τόνισαν, ζητώντας να υπάρξει μέριμνα για να μην χαθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων τη φετινή χρονιά. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

Το Σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών ζητά:

Συνεργασία κράτους και εργοδοτών ως προς τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που απασχολήθηκαν το 2019 στον κλάδο.

Υποχρεωτικό επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους όσους παραμείνουν άνεργοι και διατήρηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των πελατών στους χώρους μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Να δοθεί επιπλέον μέριμνα για τις οικονομικές εκκρεμότητες επαγγελματιών του κλάδου πού θα μείνουν άνεργοι (δανειακές υποχρεώσεις πάγιες πληρωμές προς δημόσιους παρόχους και τράπεζες).

Ως προϋπόθεση για τις ελαφρύνσεις των εργοδοτών και την έγκριση των άτοκων δανείων τους να γίνει υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

Να καλυφθεί η πρακτική των μαθητών των ιδιωτικών και δημοσίων ΙΕΚ στο σύνολο της όπως ίσχυε και προ Covid 19.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί