Έμμεση παραδοχή της παραβίασης των ελληνικών συνόρων από τον Νίκο Δένδια

Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Ν. Δένδιας είπε, εμμέσως πλην σαφώς, πως οι τουρκικές δυνάμεις πέρασαν τα σύνορα στο σημείο που η κυβέρνηση προχωρά στην ανέγερση φράχτη.

Στην παραδοχή ότι δυνάμεις της τουρκικής στρατοφυλακής εισέβαλαν σε ελληνικό έδαφος προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Ν. Δένδιας είπε, εμμέσως πλην σαφώς, πως οι τουρκικές δυνάμεις πέρασαν τα σύνορα στο σημείο που η κυβέρνηση προχωρά στην ανέγερση φράχτη.

Συγκεκριμένα, αφού σημείωσε πως ο φράχτης κατασκευάζεται σε ελληνικό έδαφος, ο κ. Δένδιας είπε κατόπιν πως υπήρξε κινητικότητα των τουρκικών δυνάμεων «σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας».

«Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, για την ακρίβεια μετρήσεις και αποψιλώσεις για την κατασκευή, επέκταση και προέκταση Φράκτη στον Έβρο, στην περιοχή Φερών, εντός της ελληνικής επικράτειας», είπε ο κ. Δένδιας. Και συνέχισε: «Η Τουρκία ζήτησε να μάθει, να ενημερωθεί, για τις συντεταγμένες της κατασκευής του Φράκτη αυτού». «Στο αίτημα αυτό», πρόσθεσε, «η Ελλάς απάντησε στη τουρκική πλευρά αρνητικά, λέγοντας ότι ο Φράκτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός του ελληνικού εδάφους και άρα δεν υφίσταται λόγος ενημέρωσης της τουρκικής πλευράς επί των στοιχείων τα οποία ζήτησαν». Και συνέχισε: «Σε συνέχεια κινητικότητας της τουρκικής πλευράς σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας, επιδώσαμε νεότερη ρηματική διακοίνωση στον εδώ Τούρκο πρέσβη, ενώ τουρκική ανακοίνωση ισχυρίζεται την επομένη μέρα,  ανακριβώς, ότι εμείς παραβιάσαμε τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας».

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί