Νωρίτερα η έναρξη του νέου σχολικού έτους, πως θα γίνει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

«Δε νοείται επιστροφή στην κανονικότητα με κλειστά σχολεία»

Σχέδιο για να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά επεξεργάζεται το υπουργείο, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι ειδικές παράμετροι και οι όροι λειτουργίας θα καθοριστούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών, με βάση την πορεία της επιδημίας.

Όπως δήλωσε η υπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαβούλευση με το υπ. Εσωτερικών, ώστε οι γονείς μαθητών που φοιτούν σε ολοήμερα σχολεία να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου για την παραλαβή των μαθητών.Η ομόφωνη εισήγηση των ειδικών και οι ευνοϊκές επιδημιολογικές συνθήκες οδήγησαν το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση στην απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός παρέθεσε την άποψη των ειδικών πως τα παιδιά δύσκολα νοσούν από τη συγκεκριμένη νόσο και επίσης δύσκολα την μεταφέρουν σε ενήλικες, ενώ ενθαρρυντική είναι η τήρηση των μέτρων από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από παιδαγωγικής και κοινωνικής άποψης, σύμφωνα με την υπουργό «επιστροφή στην κανονικότητα δεν νοείται με κλειστά σχολεία», ενώ αν δεν άνοιγαν τα σχολεία οι μαθητές θα παρέμεναν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας για έξι μήνες.

Οι αρνητικές ψυχολογικές, παιδαγωγικές και κοινωνικές συνέπειες για τους μαθητές επέβαλαν την απόφαση για επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, ενώ ήδη οι μαθητές έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις προηγούμενες κοινωνικές δραστηριότητες, επομένως είναι προτιμότερη η παραμονή τους σε ένα ασφαλές και επιτηρούμενο περιβάλλον, όπως το σχολείο.Αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, 1.200.000 συγγράμματα θα μοιραστούν κατ΄οίκον στους μαθητές ενώ για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου δίνεται η δυνατότητα στα ιδρύματα να καθορίσουν τα ίδια τον τρόπο εξέτασης, η διδασκαλία θα ολοκληρωθεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα εργαστηριακά μαθήματα και οι κλινικές θα ολοκληρωθούν με την τήρηση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Τέλος, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο, η Ν. Κεραμέως δήλωσε πως η κυβέρνηση κάνει πράξη το πρόγραμμά της με την ένταξη νέων θεματικών ενοτήτων, όπως ο εθελοντισμός, η οδική ασφάλεια, η πρόληψη για τις εξαρτήσεις κ.α, ήδη από την προσχολική αγωγή, την ενίσχυση των ξένων γλωσσών και της φυσικής αγωγής, την θέσπιση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν 28 νέα πρότυπα σχολεία, ενώ εγκρίνεται η ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων και εξορθολογίζεται το σύστημα των μετεγγραφών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί