Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Συνολικά 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 2.892.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε πως ακόμη ένας ασθενής κατέληξε από επιπλοκές της νόσου, με το σύνολο των θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας να φτάνει στα 173. Συνολικά 18 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 101 ασθενής έχουν εξέλθει.

Οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα

«Επιπεδώσαμε την καμπύλη»

«Η Ελλάδα κατάφερε να επιπεδώσει την καμπύλη με συγκριτικά μικρότερες απώλειες σε άλλες χώρες. Τα περιοριστικά μέτρα περιόρισαν κατά 80% τη διασπορά του ιού».  Επικαλούμενος επιστημονικά στοιχεία, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως τα πραγματικά κρούσματα στη χώρα μας είναι κάτω από 1% στον πληθυσμό της χώρας.

Ο κ. Τσιόδρας προειδοποίησε πως η επιφυλακή και η εγρήγορση για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του ιού είναι σημαντική. Τόνισε σε  αυτό το πλαίσιο, πως η ιός είναι εδώ και δεν έχει χάσει την ικανότητα διασποράς του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί