Τοποθέτηση βηματοδότη είχε κάνει στο ΠΑΓΝΗ το νέο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη

Επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότης είχε κάνει στο ΠΑΓΝΗ, το νέο κρούσμα κορονοϊού στα Χανιά.

Δείτε: Nέο κρούσμα κοροναϊού στην Κρήτη

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η επέμβαση είχε γίνει πριν από 8 ημέρες, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση, με τους ανησυχία με τους γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες, τραυματιοφορείς και το υπόλοιπο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το ηλικιωμένο κρούσμα να πηγαίνουν ανήσυχοι στο ΤΕΠ Κορονοϊού του νοσοκομείου προκειμένου να κάνουν το μοριακό τεστ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του σωματείου:

Αναστάτωση επικράτησε χθες στο νοσοκομείο μας μετά την επιβεβαίωση του 17ου κρούσματος κορονοϊού στην Κρήτη, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων, καθώς πριν από 8 μέρες είχε γίνει τοποθέτηση βηματοδότη στο Αιμοδυναμικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ. Γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες, τραυματιοφορείς και το υπόλοιπο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το ηλικιωμένο κρούσμα προσήλθαν ανήσυχοι στο ΤΕΠ Κορονοϊού του ΠΑΓΝΗ προκειμένου να κάνουν το μοριακό τεστ.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών και για πιο εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους. Διεκδικούμε:

• Να γίνεται προληπτικός εργαστηριακός μοριακός έλεγχος για κορονοϊό όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία (και όχι μόνο αυτών που πρόκειται να χειρουργηθούν), ώστε να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι ασθενείς από τη μετάδοση από ασυμπτωματικούς / προσυμπτωματικούς φορείς.

• Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση του συνόλου των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2, καταγραφή και αναγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και τον ασφαλιστικό φορέα της επαγγελματικής ασθένειας – λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό.

• Να εξασφαλισθεί επάρκεια σε κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας, ώστε να παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2) για όλους τους εργαζόμενους με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 (σε ΤΕΠ, ΜΑΚ, ΜΕΘ).

• Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε διαγνωστικά μοριακά τεστ, ώστε να είναι δυνατή η εκτεταμένη ιχνηλάτηση κρουσμάτων και των επαφών τους.

• Να ενισχυθούν με προσωπικό οι Επιτροπές Λοιμώξεων.

• Να ενισχυθούν με προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση τα δημόσια ιολογικά εργαστήρια.

Η υγεία των εργαζομένων και των ασθενών πρέπει να παρέχεται δωρεάν με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών και όχι στη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί