Πώς το Μαξίμου “άδειασε” τον Δένδια για την τιμή του… “Μωυσή”

Με εντολή του θα φύγουν οι Τούρκοι από τον Έβρο;

Το σύνηθες σενάριο της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν αποκαλύπτονται σκάνδαλα και λάθη, είναι αρχικά να διαψεύδονται με κάθε τρόπο, να αποσιωπούνται από τα ΜΜΕ, και όταν η πραγματικότητα «επιμένει» και η φθορά αυξάνει επικίνδυνα, «με εντολή του Πρωθυπουργού» να ακυρώνεται κάθε επιλογή και να μένει ακάλυπτος ο Υπουργός, ώστε ο μέγας «Μωυσής» να βγει αλώβητος από το φιάσκο. 

Δείτε:  Οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο αλλά ο Δένδιας δε θέλει εντάσεις “για μερικές δεκάδες μέτρα”!

«Και τι να κάνεις; Να κάτσεις να μαλώσεις;»

Φάσκει και αντιφάσκει ο Δένδιας για τον Έβρο

Όμως οι παλινωδίες αυξάνονται επικίνδυνα, η «μέθη» της εξουσίας δίνει τη θέση της στο ζοφερό μέλλον της κρίσης και της αδυναμίας της ΝΔ να δώσει απαντήσεις και να τη διαχειριστεί, και το αφήγημα του Μητσοτάκη – «Μωυσή», εκτός από κακόγουστο και παρωχημένο, άρχισε να γίνεται και άκρως ενοχλητικό για τους πολίτες. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως ακολουθείται και στην περίπτωση της νέας κρίσης στον Έβρο, αν και αυτή τη φορά ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να «δώσει εντολή» ώστε να ξεκινήσει μια «πατριωτική φιέστα», όπως το Μάρτη, γιατί τώρα ο αντίπαλος δεν είναι άοπλοι και ταλαίπωροι πρόσφυγες αλλά τουρκικές δυνάμεις.

Η κυβέρνηση κατάφερε να «πνιγεί» στα νερά του Έβρου: Αρχικά η κατάληψη εδαφών αποκαλύπτεται από μια φωτογραφία, στη συνέχεια από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ο Υπουργός Εξωτερικών αναγκάζεται στην περιβόητη και ατυχή δήλωσή του για την πρόθεσή του «να μην υπάρχουν εντάσεις για λίγες δεκάδες μέτρα». Τελικά μετά από τρεις μέρες, και ενώ το θέμα είχε έρθει πλέον στο προσκήνιο, με εντολή του το Υπουργείο Εξωτερικών επιδίδει διάβημα στην τουρκική πλευρά. Ξαφνικά την τέταρτη μέρα, το ίδιο Υπουργείο και ο ίδιος Υπουργός διαψεύδουν τους πάντες και τον εαυτό τους και υποστηρίζουν ότι όλα είναι fake news. Άρα, η ελληνική διπλωματία προέβη σε διάβημα για fake news ενώ ο Υπουργός μιλούσε για ανύπαρκτα γεγονότα. 

Το φιάσκο περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο όταν το απόγευμα του Σαββάτου η «Ομάδα Αλήθειας» – και άρα το Μαξίμου – επιτέθηκε ευθέως στον Υπουργό Νίκο Δένδια, για το περιεχόμενο της -πρώτης του – δήλωσης κρίνοντάς την «ενδοτική» και επιβεβαιώνοντας έμμεσα τα γεγονότα. Κάτι εξάλλου που συνέβη λίγες ώρες αργότερα και από την Άγκυρα, η οποία σχολιάζοντας τα όσα έχουν συμβεί στον Έβρο, προχώρησε ένα ακόμη βήμα ζητώντας σύγκληση επιτροπής για να καθοριστούν τα σύνορα.

Όπως είναι προφανές, στην κυβέρνηση ισχύει η τακτική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε μιλήσει ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά τα πράγματα είναι «σκούρα» και τα λάθη διαδοχικά. Καθώς ο «Μωυσής» δεν μπορεί να χτυπήσει με το ραβδί του τα νερά του Έβρου και να μετακινηθεί η κοίτη λύνοντας το πρόβλημα, προτιμά σε μια εθνική μείζονα κρίση, να παραμένει άφαντος…

Το “άδειασμα” Δένδια από την “Ομάδα αλήθειας”, δηλαδή το Μαξίμου

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τις αποκαλύψεις για την προώθηση των τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο αλλά και τις αντιφατικές δηλώσεις που έχει κάνει ο ίδιος τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την έντονη κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση αλλά και εκατοντάδες χρήστες των social media, έρχονται τώρα και τα πρώτα «φίλια πυρά».

Συγκεκριμένα, η Ομάδα Αλήθειας, ένα γκρουπ στα social media το οποίο στρατηγικά προωθεί τις θέσεις της ΝΔ επιτιθέμενο παράλληλα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, βάλλει με ανάρτησή του κατά του υπουργού Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη δήλωση εκ μέρους του» (σσ αναφερόμενη στο «μιλάμε για μερικές δεκάδες μέτρα»).

«Πριν 2 μήνες στον Έβρο ο Μητσοτάκης δεν άφησε ούτε ένα εκατοστό να παραβιάστουν τα σύνορα από την επίθεση της Τουρκίας μέσω του μεταναστευτικού.

Τι νόημα έχει τώρα αυτή η απαράδεκτη δήλωση κύριε Δένδια;» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από tvxs.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί