«Και τι να κάνεις; Να κάτσεις να μαλώσεις;»

Επί τρεις μέρες στον Έβρο, τουρκικές δυνάμεις έχουν στρατοπεδεύσει σε ελληνικό έδαφος, έχουν υψώσει τουρκική σημαία και στην Αθήνα «δεν κουνιέται φύλλο». Τα ΜΜΕ, που περήφανα, σε μια επικοινωνιακή ρελάνς μετά το χάος που προκάλεσε η αστυνομική εισβολή σε Λέσβο και Χίο, προέβαλαν την «ηρωική υπεράσπιση των συνόρων απέναντι στους πρόσφυγες – εισβολείς», σήμερα έχουν αποσιωπήσει το γεγονός. Το θέμα έφτασε μέχρι τα διεθνή δίκτυα, ενώ στην Ελλάδα, ήρθε στο προσκήνιο μετά την ανάδειξή του από το Tvxs.gr. 

Δείτε: Οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο αλλά ο Δένδιας δε θέλει εντάσεις “για μερικές δεκάδες μέτρα”!

Ο  Υπουργός Εξωτερικών με μια μάλλον παροιμιώδη δήλωση υποστήριξε ότι δεν πρέπει να «δημιουργούμε εντάσεις» όταν πρόκειται «για μερικές δεκάδες μέτρα». Ασχέτως του ότι πρόκειται για τουλάχιστον 16 στρέμματα ελληνικής γης που κατέλαβαν ανενόχλητοι, η απάθεια, η αμηφαία και η απόπειρα να θαφτεί το θέμα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Τελικά η κυβέρνηση «σύρθηκε» σε ένα τυπικό διάβημα με τη στάση της να θυμίζει την υπόθεση του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis, πριν από μερικούς μήνες, το οποίο έκοβε βόλτες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνοδευόμενο απο πολεμικά σκάφη, και η ελληνική κυβέρνηση υποστήριζε πως «το παρέσυρε ο αέρας».

Και ενώ η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει την κατάληψη ελληνικών εδαφών,  σκάφη του τουρκικού λιμενικού παρενοχλούν με επικίνδυνους ελιγμούς έλληνες  ψαράδες αλλά και σκάφη του λιμενικού και της frontex. Επίσης οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιούν δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου φτάνοντας μέχρι τη Λήμνο, με πολύ σοβαρές εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι θα παρουσίαζαν τα ΜΜΕ αν όλα αυτά είχαν συμβεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ελληνική διπλωματία όταν δεν ασχολείται με τις υποθέσεις της … Βενεζουέλας χάνει διαρκώς έδαφος στο διεθνές επίπεδο, ενώ αρνητικές είναι οι εξελίξεις και από το μέτωπο της Λιβύης, όπου η πλάστιγγα, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα και αναλύσεις, φαίνεται να γέρνει υπέρ της Τουρκίας, εκθέτωντας τις αμφιλεγόμενες συμμαχίες και κινήσεις της κυβέρνησης, που την οδήγησαν εκτός «σκακιέρας».

Η Ελλάδα, από πρωταγωνιστής των εξελίξεων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με ενεργητική εξωτερική πολιτική, έχει μετατραπεί σε «κομπάρσο»και θεατή των εξελίξεων, παρακολουθώντας παθητικά το παιχνίδι της Τουρκίας. Μαζί με το μιντιακό της σύστημα φροντίζει να στήνει «πατριωτικές φιέστες» απέναντι σε άοπλους πρόσφυγες, αλλά σιωπά όταν παραβιάζεται πραγματικά η εθνική ακεραιότητα. Είναι μια κυβέρνηση ακριβή στα πίτουρα, αλλά φτηνή στο αλεύρι. 

Από την “Η άποψή μας” του tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί