«Κάθε πολίτης πρέπει να ορθώνει το ανάστημα του για να προασπίσει τα θεμελιώδη δικαιώματα του»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, σχετικά με την καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό και ρατσισμό από αστυνομικούς στην Αμμουδάρα, επειδή «τον πέρασαν για πακιστανό».

Δείτε: Ηράκλειο: Άγρια βία και ρατσισμός αστυνομικών με θύμα πολίτη – Τον πέρασαν για Πακιστανό και τον “σάπισαν”! (βίντεο)

 Η καταγγελία πολίτη για ξυλοδαρμό και η κατάπτυστη (και αντιδημοκρατική) παρέμβαση συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ!

Μήνυση από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων μετά από την καταγγελία για επίθεση των αστυνομικών σε πολίτη επειδή «τον πέρασαν για Πακιστανό»

Απίθανο! – Η ιατροδικαστική έκθεση για τον ξυλοδαρμό του πολίτη θα είναι έτοιμη σε…2 μήνες!

Στην ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναφέρει αναλυτικά:

Σύμφωνα με καταγγελία συμπολίτη μας, πριν λίγες μέρες υπέστη ξυλοδαρμό από μέλη ΔΙΑΣ. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι προκειμένου να καλύψουν την παράνομη δράση τους έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο να τον κατηγορήσουν με πλαστά στοιχεία! 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει,  τον αποκάλεσαν «Πακιστανό», γεγονός που φανερώνει ρατσιστικές αντιλήψεις   και κρούει το καμπανάκι για επικίνδυνες, ξενοφοβικες τάσεις  μελών της αστυνομίας που δεν μπορούν  να γίνουν ανεκτές.

Η αστυνομία οφείλει να μας προστατεύει γιατί  η καταχρηση της εξουσίας προκαλεί  μόνο βία, θυμό και αντίδραση. Κάθε πολίτης πρέπει να ορθώνει το ανάστημα του για να προασπίσει τα θεμελιώδη  δικαιώματα του.Κάθε δημοκρατική κοινωνία υπερασπίζεται την σωματική ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των μελών της.

Αγωνιζομαστε λοιπόν ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές καθώς τα κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας όλο και πληθαίνουν. Ας μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η δημοκρατία είναι ένα συνεχές διακύβευμα. Ας έχουμε πάντα ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια μας για να αποτρεψουμε τέτοια φαινόμενα καταστολής κ βίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί