Κρύβεται ο Μηταράκης για τον φιλοναζιστή διοικητή της προσφυγικής δομής του Πύργου

Μέσω κύκλων προσπάθησε ο Νότης Μηταράκης να απαντήσει στον σάλο που έχει προκληθεί από την τοποθέτηση φιλοναζιστή -όπως φαίνεται- διοικητή στην προσφυγική δομή του Πύργου.

Δείτε: Συνεργάτη ναζιστικών εκδόσεων διόρισε διοικητή στη δομή Πύργου ο Μηταράκης! (Φωτο)

Οι κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ λένε πως τα κριτήρια δεν ήταν πολιτικά, αλλά βάσει αξιολόγηση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και όχι πολιτικών ή άλλων κριτηρίων».

Με απλά λόγια, δεν ενδιαφέρθηκαν αν πρόκειται για δημοκράτη στα φρονήματα…

Στη συνέχεια μετά από αρκετή φλυαρία περί επιτυχίας της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό (το οποίο είχε υποβαθμίσει μέχρι σημείου κρίσης)  και αφού κάνει μια σύντομη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ (βασική συνταγή κυβερνητικής ανακοίνωσης), οι «κύκλοι» αναφέρονται συγκεκριμένα στον Χρήστο Τσιαχρή, ο οποίος είχε επιλέξει ακροδεξιό (φιλοναζιστικό) εκδοτικό οίκο* για την έκδοση ενός μάλλον αμφιλεγόμενου βιβλίου με τίτλο “Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη”.

Οι κύκλοι αυτοί, που μάλλον μιλούν εκ μέρους του ίδιου του υπουργού, αποφεύγουν να απαντήσουν στην επιλογή και αρκούνται για μια ακόμη φορά σε ακατάσχετη φιλολογία και διαφήμιση των προσόντων του εκλεκτού στη ΝΔ διοικητή:

«Κατηγορείται σήμερα για την επιλογή του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο του στην Ελλάδα, ως συνέχεια υποτροφίας στην Ελβετία (Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης) και το οποίο είναι κατατεθειμένο στην υπηρεσία του και έχει παρουσιαστεί δημοσίως σε πληθώρα εκδηλώσεων δήμων και λοιπών φορέων στη χώρα μας».

Ωστόσο ουδείς αμφέβαλε ότι το έχει γράψει ο ίδιος, και κανένα τέτοιο ερώτημα δεν ετέθη… 

Στην ακατάσχετη φλυαρία τους σημειώνουν πως «είναι εν ενεργεία στρατιωτικός δικαστής, θέση από την οποία προτίθεται να παραιτηθεί. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κατέχει δύο διπλώματα μεταπτυχιακών σπουδών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και στην Κοινωνιολογία του Δικαίου. Είναι γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας».

Το γιατί επελέγη σε μια τόσο νευραλγική θέση που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα ένα άτομο που προτίμησε να συνεργαστεί με έναν ακροδεξιό εκδοτικό οίκο ναζιστικών προδιαγραφών, όλοι το καταλαβαίνουμε…

Ακόμα και ο κύριος Μηταράκης, αλλά προφανώς δεν μπορεί να το παραδεχθεί. 

* Το βιβλίο του Χρήστου Τσιάχρη, κυκλοφόρησε στις εκδόσεις Θούλη. Είναι αυτές που εκδίδουν τα βιβλία του Περίανδρου, κατά κόσμον Αντώνιου Ανδριτσόπουλου, πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένου για την απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998. Κυκλοφορούν βέβαια βιβλία του Χίτλερ, του Γκέμπελς και άλλων διεθνών ναζιστών, όπως ο Ιούλιος Εμπολα και ο Ρομπέρ Μπραζιγιάκ. Η Εταιρεία της Θούλης (στα γερμανικά Thule) ήταν γερμανική ακροδεξιά οργάνωση του Μεσοπολέμου, είχε σήμα τη σβάστικα και αποτέλεσε τη μήτρα των φονικών ναζιστικών ταγμάτων εφόδου.

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί