Χ. Μαμουλάκης: Εκτός τόπου, χρόνου και θέματος το νομοσχέδιο του Υπ. Τουρισμού (Βίντεο)

Ως δίδυμο αδερφάκι του περιβαλλοντικού εκτρώματος που κατέθεσε η Κυβέρνηση πριν τρεις εβδομάδες, χαρακτήρισε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».

Όπως εξήγησε ο Χάρης Μαμουλάκης, το νομοσχέδιο χρησιμοποιεί, επεκτείνει και εκμεταλλεύεται τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για να απελευθερωθεί η ΝΔ και οι ειδικές ομάδες συμφερόντων με τις οποίες συνομιλεί, από τους ασφυκτικούς καταναγκασμούς που θέτει η περιβαλλοντική νομοθεσία της χώρας μας. Το νομοσχέδιο διαπνέει η εξής «γραμμή»:

Να σπάσουμε τους καταναγκασμούς της χωροταξικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Να επεκτείνουμε το πεδίο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας σε ευαίσθητα οικοσυστήματα.
Να ανοίξουμε παραθυράκια για να περάσουν πάλι τα τέρατα που κατέτρεχαν τον πολεοδομικό βίο της χώρας μας σε όλη την μεταπολίτευση μέχρι και το 2015.

Για το εκτός τόπου, χρόνου, και θέματος, νομοσχέδιο, που δεν αναφέρει τίποτα για τους εργαζόμενους στον συγκεκριμένο κλάδο που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης, αλλά ούτε και για τη χρηματοδοτική στενότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου, σχολίασε τα παρακάτω σημεία:

  • «Το νομοσχέδιο δε λέει τίποτα για τον μεγάλο ασθενή. Για την Aegean και το σχέδιο που ετοιμάζετε για να κοινωνικοποιήσετε τις ζημιές της χωρίς να πάρετε ΜΙΑ μετοχή για το ελληνικό δημόσιο ή χωρίς άλλα κοινωνικά ή περιβαλλοντικά ανταλλάγματα».
  • «Όταν σήμερα ο κύριος Θεοχάρης, ακολουθώντας τον κύριο Χατζηδάκη, με πλείστα άρθρα του νομοσχεδίου καταστρατηγεί τη μια ή την άλλη όψη του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού κεκτημένου της χώρας, ξανανοίγει τις πύλες της κολάσεως για να τους καταπατητές, για τους αυθαιρεσιούχους και για τις μπουλντόζες».
  • «Με το άρθρο 22 φαίνεται η πρόθεση σας να δημιουργήσετε μια ειδική υγειονομική ζώνη γύρω από τις ΠΟΤΑ ώστε να μπορεί ο επενδυτής να ορίζει τις χρήσεις γης σε ξένες ιδιοκτησίες; Δεν γνωρίζετε ότι αυτό είναι κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος;»

Τέλος, ο βουλευτής έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στο άρθρο 37, σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Τουρισμού θα δίνει από αύριο σήμα για μια εγκατάσταση η οποία ρητά προβλέπεται στο άρθρο 42 ότι μπορεί να γίνει σε περιοχές Natura. «Πείτε μου λοιπόν», ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης, «Ποιο είναι το όριο ανάμεσα σε μια υπερπολυτελή σκηνή & ένα λυόμενο αυθαίρετο; Τα υλικά του δώματος; Η θεμελίωση; Τα κοινωφελή δίκτυα; Η επίστρωση δαπέδου; Τι είναι τελικά αυτό κ. Υπουργέ; Με τις ασυνάρτητες διατάξεις περί Glamping η κυβέρνηση καλωσορίζει τη νέα γενιά δασικών αυθαίρετων!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί