ΣΥΡΙΖΑ Μαλεβιζίου για τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από την αστυνομία: Να αντισταθούμε στον «εκβαρβαρισμό» της κοινωνίας!

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μαλεβιζίου, για την καταγγελία πολίτη ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.

Δείτε: Ηράκλειο: Άγρια βία και ρατσισμός αστυνομικών με θύμα πολίτη – Τον πέρασαν για Πακιστανό και τον “σάπισαν”! (βίντεο)

Η καταγγελία πολίτη για ξυλοδαρμό και η κατάπτυστη (και αντιδημοκρατική) παρέμβαση συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ!

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαλεβιζίου αναφέρεται αναλυτικά:

Δευτέρα απόγευμα 18.05.2020 στην Αμμουδάρα Γαζίου: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βιαιοπραγούν σε βάρος πολίτη, όπως καταγγέλλει ο ίδιος. Διατάχτηκε ΕΔΕ σύμφωνα με ανακοίνωση.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά, μιας και τον πέρασαν για «Πακιστανό»… δηλαδή κάτι σαν άνθρωπο… 

Δυστυχώς η έννοια της ασφάλειας στη χώρα μας, με την πολιτική κάλυψη της σημερινής κυβέρνησης, ταυτίζεται με την καταστολή. Μεταφράζεται δε σε «πλήρη ελευθερία κινήσεων» με τα γνωστά αποτελέσματα… 

Η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, η περιστολή των ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων και η αύξηση του αυταρχισμού δομούν μια νέα δυστοπική «κανονικότητα» για την κοινωνία και δεν έχουν καμία σχέση με εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

Η κοινωνία του Μαλεβιζίου, αφημένη στην τύχη της από το επίσημο κράτος, πλήγεται πολύπλευρα από την καταστροφή της ελαιοκομικής παραγωγής και του  τουρισμού.  Σίγουρα ο καθένας και η καθεμιά από εμάς σκέφτεται το μέλλον και τη επιβίωσή του. Η αξιοπρέπεια όμως του ανθρώπου, οι δεσμοί συνοχής της κοινωνίας που κτίζονται πάνω στην αλληλεγγύη είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σε κανέναν δεν αξίζει να διασύρεται, να διαπομπεύεται δημόσια, να του ασκείται ψυχολογική και σωματική βία. Ας αντισταθούμε στις απαρχές, στη συνήθεια και παθητική αποδοχή αυτών των πρακτικών. 

Καλούμε τους συμπολίτες αστυνομικούς σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση της «ελευθερίας» που «απολαμβάνουν»… Αποτελεί αυτό μια παγίδα για την αστυνομία, που θα τη φέρει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί