Πολάκης: Έσβησαν τις τιμολογήσεις και τις προτάσεις του ΕΟΦ

Συνεχίζει τις αποκαλύψεις ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, καταθέτοντας για δεύτερη διαδοχική μέρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα των τιμολογήσεων στα φάρμακα και τις προσπάθειες τής τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει τι γινόταν. Όπως είπε, είχαν χαθεί αρχεία, ενώ στη διεύθυνση φαρμάκου είχαν σβήσει τις τιμολογήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα που φέρεται να δήλωσε ο κ. Πολάκης στην επιτροπή:

«Εγώ απλά φρόντιζα να παράσχω στοιχεία για αποφάσεις τιμολόγησης. Έγινε “ανασκαφή” στο υπόγεια του πρώην υπουργείου Εμπορίου όπου βρέθηκε απίστευτος αριθμούς με κούτες. Υλικό που ήθελε πολύ χρόνο για να μελετηθεί. Είχαν χαθεί αρχεία. Στη διεύθυνση φαρμάκου είχαν σβήσει τις τιμολογ;hσεις.  Είχαν σβήσει την πρόταση του ΕΟΦ για να μην υπάρχει σύγκριση με τι έστελνε ο ΕΟΦ και τι γινόταν τελικά. Βρήκαμε τις υπουργικές αποφάσεις για τις τιμολογήσεις. Στους εισαγγελείς εμείς διευκρινίζαμε τι σημαίνουν αυτές, σε “μετάφραση” χρημάτων».

Σε ερώτηση εάν οι ίδιος είχε συναντηθεί με εισαγγελείς (Ράικου, Τουλουπάκη), καθώς και με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου (Ξένη Δημητρίου), δήλωσε τα εξής: «Έχω συναντηθεί με την κ. Ράικου για το ΚΕΛΠΝΟ. Σας είπα, για να δώσω στοιχεία όπως ήμουν υποχρεωμένος. Όποιος έχει στοιχεία, να πάει στον εισαγγελέα. Με την κ. Τουλουπακη έχει συναντηθεί επίσης για το ΚΕΛΠΝΟ… Την κ. Δημητρίου την είδα μια φορά για το θέμα των απειλών. Ήταν η εποχή που έμπαινε βαθιά το μαχαίρι στο ΚΕΛΠΝΟ. Άλλη κουβέντα για το θέμα της Novartis δεν είχα».

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των δημοσιευμάτων που προηγήθηκαν των δηλώσεών του, αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένα ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος για το θέμα αυτό με τον βουλευτή κ. Πλεύρη έχει ως εξής:

► Πλεύρης: Πώς είχατε πληροφορίες ότι «άρχισαν να κελαηδούν» πρόσωπα στην υπόθεση Novartis, όπως δηλώσατε δημόσια;

⇒ Πολάκης: Πολύ πριν τις δηλώσεις μου,  ο Τύπος ανέφερε σχετικές πληροφορίες σε ΜΜΕ που μόνο φιλική στάση προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν. Ορίστε: iefimerida.gr (12/12/2016), Ελεύθερος Τύπος, Παραπολιτικά κ.ά. (σ.σ.: απαρίθμησε δεκάδες δημοσιεύματα).

► Πλεύρης: Πώς ξέρατε ότι ήταν στελέχη; Το ξέρατε ή ήταν εκτίμηση;

⇒ Πολάκης: Προφανώς εκτίμηση. Απλή στοιχειώδη λογική χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τέτοιες λεπτομέρειες, δεν είναι κτηνοτρόφος στη Λακωνία, αλλά στέλεχος!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί